Nieuwe bewaakte fietsenstalling "Fietskot" geopend

Nooit eerder waren er zoveel fietsers in Kortrijk. In 2023 registreerde de fietstelpaal in de Budastraat voor het eerst anderhalf miljoen fietsers. Om fietsen veilig te kunnen stallen opent de stad een gloednieuwe bewaakte servicefietsenstalling in de Leiestraat. Het Fietskot werd ontworpen door COBRAS interiors uit Heule en biedt plaats voor 90 fietsen. Je vindt er ook een doe-het-zelf herstelhoek, (laad)lockers en een B-post- pakjes automaat. Tegen het najaar komen er gloednieuwe deelbuggy's.

Veilige plaats voor 90 fietsen

Het Fietskot werd ontworpen door Jelle Vandecasteele van COBRAS. De Provincie West-Vlaanderen voorziet de gezamelijke inkomhelling. Deze centrale inkom krijgt nog een opvallende rode loper - look. De Kortrijkse Academie zorgde voor een kleurrijk streetartproject aan de binnenmuur van het Fietskot. In het Fietskot is er plaats voor 90 fietsen, met een gratis publiek toegankelijk gedeelte voor 70 fietsen en een gedeelte voorbehouden voor 20 abonnees. Er zijn ook plaatsen voorzien voor bakfietsen.

Er wordt steeds meer gefietst in Kortrijk. Fietsen worden ook duurder. Daarom wordt het steeds belangrijker om een goede, veilige stalling te hebben. Het Fietskot biedt hiervoor de perfecte oplossing. Maar we bieden meer dan alleen een stallingsplaats: onze uiteenlopende services maken fietsen nog comfortabeler en zorgeloos. Het Fietskot zal uitgroeien tot een ware fietshub, gelegen in het hart van de stad op de drukste fietsroute van Kortrijk. Axel Weydts, schepen van mobiliteit

Full service fietsenstalling

In de moderne fietshub kan je meer dan je fiets stallen. Je vindt er een herstelhoek om je eigen fiets te herstellen. Er staat een automaat waar je reserveonderdelen (zoals fietslichtjes, verschillende types binnenbanden, sloten, ...) kan aankopen. Bovendien zijn er lockers beschikbaar waarin fietsers hun helm kwijt kunnen, maar ook shoppers kunnen hierin hun boodschappen achterlaten tijdens een afsluitend etentje of terrasje. Een deel van de lockers wordt voorzien met oplaadmogelijkheden voor fietsbatterijen. Ook een Bpost pakjes automaat is voorzien en in het najaar zal je er gloednieuwe buggy's kunnen ontlenen. De openbare fietsenstalling is 7/7 toegankelijk van 6 uur 's morgens tot 2 uur 's snachts. Voor abonnees is de fietsenstalling altijd toegankelijk met een badge.

Een plaatsje reserveren in het Fietskot? Meer info op Kortrijk.be/fietsparkeren onder de rubriek Fietsenparkings.

Fietskot (c) Kortrijk
  • JPEG
Fietskot (c) Kortrijk

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL