Ontdek de Kortrijkse studentenkoten op zaterdag 4 mei

Kortrijk bruist als studentenstad met meer dan 16.000 studenten van over de hele wereld. De stad is trots op haar levendige studentengemeenschap en het diverse aanbod aan kwalitatieve studentenkoten. Op zaterdag 4 mei krijgt iedereen de kans om een kijkje te nemen in de wereld van de studentenkoten tijdens de eerste 'Kortrijk KOTrijk open kijkdag'. 

Kortrijk Kotrijk - header.jpg
  • jpg

Iedereen is welkom op 'Kortrijk KOTrijk'. Het maakt niet uit of je nog op de middelbare school zit, al aan het studeren bent, een ouder bent die de opties voor zijn kind wil verkennen, of gewoon nieuwsgierig bent als buurtbewoner en wil zien hoe een studentenhuis er vanbinnen uitziet. Tijdens deze open dag kan je verschillende studentenhuizen bezoeken, zowel bestaande als in aanbouw, praten met kotbazen en studenten, en ontdekken hoe het is om in Kortrijk op kot te gaan.

Veel opties 

Met meer dan 3.000 studentenkamers in de stad, en nog 1.000 studentenkamers in aanbouw, biedt Kortrijk een breed scala aan mogelijkheden voor studenten. Zo zijn er een aantal studentenwoningen verbonden aan scholen, kan je een kot huren bij een privé-eigenaar of misschien woon je tijdens je studententijd liever bij een kotmadam. De open kijkdag is een uitgelezen moment om verschillende opties te verkennen. 

Exclusieve rondleiding 

Bij een aantal nieuwbouwprojecten, zoals onder andere de nieuwe studentenvilla t’Onzent, kan je een exclusieve rondleiding krijgen. Daarnaast nemen meer dan twintig bestaande studentenkoten deel aan het evenement, wat een gevarieerd beeld geeft van het kotleven in Kortrijk. 

 

De Kortrijk KOTrijk open kijkdag is een unieke kans om de studentenstad Kortrijk op een geheel nieuwe manier te ontdekken. Inschrijven of registratie als bezoeker is niet nodig. Mis deze kans niet en kom op zaterdag 4 mei langs op meer dan 20 locaties. 

 

Studentenhuizen die nog willen deelnemen kunnen zich uiterlijk tot 2 mei aanmelden via de website. 

Meer informatie en alle locaties: https://www.kortrijk.be/kortrijk-kotrijk  

 

Bevoegd

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL