Inschrijvingen conservatorium en academie van start

In het conservatorium zijn de lessenroosters voor schooljaar 2024-2025 grondig onder handen genomen. Daardoor zullen leerlingen opleidingen kunnen combineren zonder extra verplaatsingen te moeten maken. Ook het aanbod voor volwassenen staat in de kijker. In de academie kan je tijdens Sinksen gaan proeven van het steeds uitgebreidere aanbod.

Ons deeltijds kunstonderwijs bereikt steeds meer mensen. Niet enkel onze jongsten, maar ook steeds meer volwassenen vinden hun weg naar het Conservatorium of de Academie. In het Conservatorium gaat het over ruim 400 volwassenen en in de Academie over ruim 500. Dat betekent dat zowat een kwart van de leerlingen ouder zijn dan 18. Het is nooit te laat om te starten met een opleiding in ons DKO: kies voor deze leerrijke vrijetijdsinvulling en laat je creativiteit de volle loop gaan! Kelly Detavernier, schepen van deeltijds kunstonderwijs

Conservatorium ook voor volwassenen

Het conservatorium wordt vaak uitsluitend geassocieerd met een jong doelpubliek. Maar de school is niet alleen voor kinderen en jongeren: ook volwassenen kunnen er een opleiding op maat volgen. Heb je nog totaal geen kennis? Dan volg je notenleer vanaf nul, samen met leeftijdsgenoten. Wil je muziek leren, maar liever niet klassiek? Kies dan voor de opties Jazz-Pop-Rock of Vocaal. Geen zin in de stress van openbare examens? Het traject Liefhebber biedt de oplossing. Heb je wel al kennis? Dan stap je in in een hogere graad na een niveautest.

De volwassenenafdeling van het conservatorium start vanaf 15 jaar, maar ook jonge ouders, nieuwsgierige veertigers, zestigplussers en andere geïnteresseerden zijn welkom. Speciaal voor hen heeft het conservatorium een nieuwe studiegids ontworpen. Je kan die inkijken op de website. Of haal een exemplaar op in de wandelgangen van het hoofdgebouw aan het Conservatoriumplein.

Aangepaste lessenroosters

Elk jaar proberen we alle groepslessen, instrumentlessen, leerkrachten, lokalen en afdelingen in een logisch lessenrooster te gieten. Deze keer hebben we die puzzel gemaakt met extra aandacht voor de leerlingen en hun ouders. Kinderen die aan de tweede graad beginnen, doen dat traditioneel vanaf het derde leerjaar. Zij kunnen vanaf nu verschillende domeinen combineren, een uurtje muziek én een uurtje dans na elkaar bijvoorbeeld. Twee lessen en toch maar één keer de verplaatsing maken voor de leerlingen of hun ouders. Erik Desimpelaere, directeur Conservatorium Kortrijk

Je vindt de nieuwe lessenroosters voor schooljaar 2024-2025 op www.kortrijk.be/conservatorium.

Academie breidt aanbod uit

Het bestaande aanbod van Academie Kortrijk wordt nog meer uitgebreid. Voorheen kon de opleiding Levend Model enkel voor 4 lesuren op vrijdagnamiddag gevolgd worden, maar dit kan nu ook op woensdagavond. Of je combineert de beide momenten tot een opleiding van 8 lesuren per week. Ook in de ateliers Grafiek, Keramiek en Tekenkunst kan je nu een opleiding van 4 lesuren per week volgen. Ideaal voor mensen met een drukke agenda.

 

Ben je nog niet helemaal zeker welke opleiding je wil volgen? Kom dan tijdens het sinksenweekend zeker eens langs in de hoofdschool op de Houtmarkt. Dan stelt de academie de deuren open voor het grote publiek en kan je de sfeer opsnuiven in de verschillende ateliers. De leerkrachten geven graag wat meer uitleg over hun vakken.

Start inschrijvingen

Vanaf maandag 6 mei kunnen huidige leerlingen van het conservatorium en de academie inschrijven voor het schooljaar 2024-2025. Een weekje later, vanaf maandag 13 mei, is het de beurt aan nieuwe leerlingen. Inschrijven kan online, via mail of ter plaatse in het secretariaat. Alle informatie over lessenroosters en tarieven vind je op de websites van de scholen. Inschrijven kan tot 30 september 2024. De eerste lessen starten op maandag 2 september.

www.kortrijk.be/conservatorium

www.kortrijk.be/academie

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL