Leieboorden klaar voor nieuwe fase

Dolfijn- en Kasteelkaai vanaf 30 april terug open voor verkeer

Op 18 september 2023 ging aannemer Stadsbader van start met de eerste fase van de verdere vernieuwing van de Oude Leieboorden. De Dolfijn- en Kasteelkaai (tot aan de Kasteelbrug) kregen een volledige make over in de sfeer van de reeds aangelegde verlaagde Leieboorden. Door te kiezen voor éénrichtingsverkeer in de richting van de Leiestraat, ontstaat meer ruimte voor voetgangers en fietsers, groen, terrassen en gezellige verpozingsplaatsjes aan het water. Vanaf dinsdag 30 april wordt de straat terug opengesteld voor verkeer en start de heraanleg van de Reepkaai.

Verdere afwerking fase 1: unieke verlaagde tuin aan de Leie

Tot eind juni wordt verder gewerkt aan de verlaagde zones van de Kasteelkaai, de groenaanleg, speel-en zitelementen,… Op dit moment sieren al 18 bomen de wandelboulevard. In juni worden nog tientallen nieuwe bomen aangeplant in de verlaagde tuin van 1.000 m².

Simulatie vernieuwing oude Leie - Verlaagde tuin - kasteelkaai 2.jpg
  • jpg
Simulatie vernieuwing oude Leie - Verlaagde tuin - kasteelkaai.jpg
  • jpg

Fase 2 van start: aanleg van de Reepkaai

Nu de Dolfijn- en Kasteelkaai (incl. Kasteelbrug) terug opengesteld worden voor verkeer, start de aanleg van de Reepkaai, de noordzijde van het project. Van 30 april 2024 tot eind augustus 2024 is de Reepkaai afgesloten. De aannemer werkt gefaseerd, appartementen en handelszaken blijven steeds te voet bereikbaar. De aannemer zorgt ook voor maximale bereikbaarheid van de garages. In het najaar van 2024 worden de bomen op de Reepkaai geplant. Het einde van de werken is voorzien eind augustus, onder voorbehoud van onvoorziene (weers) omstandigheden. De officiële opening van de ganse site is gepland op zaterdag 14 september.

Meer info: Vernieuwing Oude Leie | Kortrijk

 

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL