Lokale Helden zet muzikaal talent in de kijker

Op zaterdag 27 april doet Kortrijk haar naam als muziekstad opnieuw alle eer aan met een nieuwe editie van Lokale Helden. Met meer dan 50 (gratis) optredens van lokale artiesten, verspreid over 9 podia in en rond het Muziekcentrum, wordt het opnieuw een editie om naar uit te kijken.

Met Lokale Helden zet VI.BE samen met iedereen met een hart voor de lokale muziekscene, muzikanten, dj’s en performers op de kaart én op het podium. Niet alleen in Kortrijk, maar overal in Vlaanderen en Brussel. In Kortrijk tekenen we voor het grootste Lokale Helden-podium van heel Vlaanderen tijdens deze editie, met meer dan 50 shows op één avond.

We vullen onze podia zowel met opkomende bands als artiesten die al wat meer kilometers op de teller hebben. Lokale Helden biedt een diversiteit aan muziekgenres waar elke muziekliefhebber iets naar zijn zin zal vinden. Van harde rock tot elektronische beats, van akoestische melodieën tot rauwe rap, er is voor elk wat wils. Kortom: dé kans om de muzikale talenten van Kortrijk te ontdekken en te komen aanmoedigen.

Kortrijk heeft al vele topbands en dj's afgeleverd. Allemaal zijn ze klein begonnen, net zoals deze Lokale Helden. Support your local scene!  Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren
Jaar na jaar zetten we Kortrijk meer als muziekstad in de kijker en dat werpt zijn vruchten af. Heel veel jonge mensen krijgen de microbe te pakken en kijken er naar uit om hun werk nu met jullie te delen. Kom dus zeker naar Lokale Helden om het talent van de toekomst te ontdekken! Axel Ronse, schepen van Cultuur

Het Muziekcentrum, het muzikaal bonzend hart van de stad, zal dienen als het centrum van Lokale Helden. Er zullen 6 podia zijn in Muziekcentrum Track, 2 in De Kreun en 1 in boekenhuis Theoria. Samen met verschillende muzikale partners zoals medialab Quindo, De Stroate, Wilde Westen, Tranzit, De Verlichte Geest, The Pit’s en Ondergrond om zo onze rijke muziekscene volop te laten schitteren voor een breed publiek.

Meer info over het programma en de line-up per podium vind je op www.kortrijk.be/lokalehelden of de sociale media van @muziekcentrumtrack.

Muziekcentrum Track.png
  • png

Bevoegd

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL