Stad Kortrijk in jouw broekzak met de Kortrijk-app

Stad Kortrijk lanceert de nieuwe Kortrijk-app. Met de Kortrijk-app heb je voortaan alle digitale diensten van je stad letterlijk bij de hand. Zo kan je eenvoudig vanop jouw smartphone een afspraak maken op het stadhuis, een melding maken bij 1777, akten en attesten opvragen en nog veel meer. Bovendien biedt de app je ook alles wat je vandaag kan doen via Mijn Burgerprofiel. Handig toch, zo een alles-in-één app? 

Video Kortrijk-app

Mijn Burgerprofiel

Mijn Burgerprofiel is sinds 2018 dé plek om alle zaken met de overheid op te volgen en te regelen. Twee jaar geleden lanceerde Digitaal Vlaanderen een app-versie van Mijn Burgerprofiel. De burger heeft letterlijk altijd en overal toegang tot overheidsdiensten vanuit zijn broekzak. Die app is configureerbaar op maat van de stad of gemeente. En zo is er nu de Kortrijk-app. De Kortrijk-app biedt alle functionaliteiten van de Mijn Burgerprofiel App (bv. eBox en Wallet), aangevuld met specifieke dienstverleningen van Stad Kortrijk (1777, afspraak, nieuws). En dit alles in de look-en-feel volgens de huisstijl van Stad Kortrijk.

Wat kan je allemaal doen via de Kortrijk-app?

Je kan als inwoner met de app:

  • Een melding maken bij 1777
  • Een afspraak maken op het stadhuis
  • Openingsuren raadplegen
  • Attesten en vergunningen raadplegen en downloaden
  • Lokaal nieuws volgen
  • Op de hoogte blijven van (toeristische) activiteiten en evenementen in de buurt
  • eBox-berichten ontvangen
  • Persoonlijke gegevens raadplegen
  • Mijn Bibliotheek raadplegen

Kiesbrief

Via de Kortrijk-app heb je dus ook rechtstreeks toegang tot jouw eBox. Je ontvangt er alle brieven van de verschillende overheden digitaal. Ook de kiesbrief voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober zal je digitaal ontvangen in de Kortrijk-app. Je vindt hem makkelijk bij de tegel 'Verkiezingen' bovenaan. Zo hoef je je papieren kiesbrief niet meer mee te nemen naar het stembureau. Enkel als je met volmacht gaat stemmen, heb je de papieren versie van jezelf en de persoon voor wie je gaat stemmen nog nodig. 

De Kortrijk-app is dé toegangspoort naar de stad en andere overheden. In plaats van verschillende apps en websites voor verschillende overheidsdiensten - lokaal, regionaal, federaal - vinden de Kortrijkzanen nu alles terug in één handige app. Ruth Vandenberghe, schepen van burgerzaken en digitale transformatie

Download de gratis app via de Apple App Store of Google Play Store. De Kortrijk-app blijft in beweging. Check dus zeker regelmatig wat nieuw is.

  

Meer info: www.kortrijk.be/kortrijk-app

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL