Kortrijk kroont zich (even) tot Immersive Music City of Europe

Club of the Future is technologisch en creatief paradepaardje

Op 16, 20 en 21 maart wordt hal K op de Landmarck-site in Kortrijk dé Club of the Future. Samen met Barco en PRG zet Flanders Technology & Innovation (FTI) de Vlaamse top in de entertainmenttechnologie in de schijnwerpers.

Wie een technologisch en audiovisueel topspektakel wil meemaken, komt tussen 16 en 21 maart naar LandMarck in Kortrijk. Het wordt een bijzondere ervaring: de kracht van de toekomst in een zaal vol rijke geschiedenis. Met dank aan innovatieve Kortrijkse bedrijven als Barco en Van Marcke, sublieme artiesten als Goose, Amber Broos en Max Cooper en ontwerpers en visual designers die behoren tot de absolute wereldtop. De indrukwekkendste immersieve show ooit vertoond in België. Vincent Van Quickenborne, burgemeester
Een unieke samenwerking tussen een Kortrijks bedrijf en creatievelingen in een iconische hal die heden en verleden samenbrengt. Ik ben ontzettend fier dat we de West-Vlaamse poot van FTI mogen hosten en kunnen uitpakken met dit trendsettend event. Dit wordt iets wat de Kortrijkzaan niet mag missen, snel tickets bestellen is de boodschap. Ruth Vandenberghe, schepen van Stadsmarketing

Barco behoort met hun wereldwijde toepassingen en jarenlange expertise al sinds 1934 tot de absolute wereldtop in het innovatieve landschap. Met de installatie van 37 hoogtechnologische projectoren in Hal K van LandMarck wordt nogmaals bewezen hoe sterk Barco zijn positie is in deze sector. 35 G100 projectoren en 2 4K30 UDM projectoren zullen ingezet worden om de hal van 3000 vierkante meter om te toveren tot een immersieve muziektempel.

Dit project weerspiegelt de visie van Barco om samen met vooraanstaande partners in de industrie innovatieve oplossingen te ontwikkelen die de toekomst van live entertainment vormgeven. Met onze geavanceerde projectietechnologieën veranderen we Hal K op de Landmarck-site in de Club of the Future. Hier zetten we niet alleen het beste Vlaamse entertainment in de schijnwerpers, maar verleggen we ook de grenzen van audiovisuele beleving. Wouter Bonte – VP Sales – Barco Immersive Experiences

Een tempel met een indrukwekkende spantenbouw. Dit paviljoen van meubelmaker De Coene, waarmee Van Marcke in ’58 op de wereldexpo in Brussel uitpakte, zal volledig tot zijn recht komen in de Club of the Future in maart 2024. Hiervoor zal het Belgische team van evenemententechnologiebedrijf PRG zijn expertise inzetten om de projectoren van Barco, de projectie gaasdoeken van ShowTex en de nodige audiovisuele apparatuur om te vormen tot één groot spektakel.

 

LandMarck zal voor 6 dagen de trekpleister worden voor iedereen die houdt van een unieke combinatie van prachtig erfgoed, architectuur en audiovisuele meesterwerken. Met in totaal 19 bogen en een voorgevel van 45 vierkante meter zal dit sowieso de meest impressionante immersieve show worden die in België ooit is getoond. Hiermee wil Barco samen met FTI aantonen dat de club van de toekomst niet alleen een muziektempel is, maar ook een visueel danspaleis moet worden.

Voor deze realisatie werkte ontwerper Ludovic Beun, artdirector gekend van de shows van Charlotte De Witte en de MIA’s, samen met Arf&Yes die alles intekende. Het wordt dus zeker een artistiek hoogstandje want beiden behoren tot de wereldtop als het gaat over het ontwerpen van live entertainment shows: van catwalks tijdens Paris Fashion Week tot immersieve installaties in Beijing. Voeg daarbij de creatieve input van Kortrijkse visual designers Frameboy (die o.a. al de Burj Khalifa in Dubai tot leven brachten) en Devine (de digital design opleiding van Howest en KASK die hun expertise over mappings met AI-gegenereerde beelden meebrengen) en het is duidelijk dat de Club of the Future een technologisch en creatief paradepaardje wordt.

 

Artiesten als Amber Broos, Jeroen Delodder, Yves Deruyter, Max Cooper en GOOSE hebben hiermee het gedroomde podium om muzikale herinneringen en unieke ervaringen te creëren. Kortrijk is altijd al een muziekstad geweest, maar tijdens die 6 dagen mag het zich tot Immersive Music City of Europe kronen.

Hangar K is het ankerpunt in Kortrijk waar startups, gevestigde waarden zoals Barco en kennisinstelligen samenwerken. Technologie staat centraal in deze hub en het is dan ook deze technologische expertise die samengebracht werd om FTI Kortrijk tot stand te brengen. Naast de Club of the Future zullen in Kortrijk nog meer zaken te beleven vallen zoals UNWRAP Arena, FuturEd, Learning Bytes Festival en de FTR CONF.

 

Om dit extra in de kijker te zetten organiseert FTI Kortrijk op woensdag 20 maart een dag voor de Live Entertainment Professional. Tijdens dit exclusief evenement zal een select gezelschap een blik krijgen achter de schermen. ‘s Avonds sluiten ze aan bij de show van muziekproducer, wetenschapper en visueel kunstenaar Max Cooper die niet alleen gekend is voor de ambient elektronische muziek die hij componeert, maar ook voor zijn visuele shows die wereldwijd tot de top behoren.

Meer info

Extra beeldmateriaal (foto en video) kan je hier downloaden.

Over Barco

Barco, met hoofdkantoor in Kortrijk (België), is een wereldwijd bedrijf dat toonaangevend is in technologieën voor visualisatie, netwerking en samenwerking. Met deze innovatieve oplossingen zorgt Barco voor vooruitgang in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven en de entertainmentmarkt. Het succes van Barco wordt gedreven door meer dan 3.000 toegewijde ‘visioneers’, die gepassioneerd meewerken aan verandering door technologie.

 

Als beursgenoteerd bedrijf op Euronext (BAR), Reuters (BARBt.BR), en Bloomberg (BAR BB), behaalde Barco een omzet van 1.050 miljoen euro in 2023. Meer info? Ga naar www.barco.com  of X (@Barco), LinkedIn (Barco), YouTube (BarcoTV), Instagram (barco_nv) en Facebook (Barco).

Barco. Visioneering a bright tomorrow.

Over Hangar K

Hangar K is een co-creation en coworking hub in Kortrijk die start-ups, scale-ups, gevestigde ondernemingen en student-ondernemers ondersteunt en hen helpt te gedijen in een dynamische ondernemersomgeving.

Meer info op www.hangark.be, LinkedIn en Instagram.

Over PRG België

PRG is wereldwijd een vooraanstaand bedrijf in evenemententechnologie. In België opereert PRG vanuit twee strategische locaties in Tildonk en Oostende. Met een sterke aanwezigheid op de Belgische markt stelt PRG de norm voor innovatie en diepgaande know-how op gebied van audio, video, verlichting, rigging, staging, virtuele producties & extended reality en decor- & automatiseringssystemen. PRG is in eigendom van The Jordan Company, GSO Capital Partners en PRG Management.

Interesse? Ga naar www.prg.be/nl of LinkedIn (PRG Belgium & Netherlands), YouTube (PRG Central Europe), Instagram (PRG Belgium) en Facebook (PRG Belgium)

Over FTI

FTI staat voor Flanders Technology & Innovation. Een nieuw, wervend maatschappelijk project

waarmee de Vlaamse regering onze regio wil wapenen voor de toekomst. FTI wil mensen en kennis verbinden om innovaties te creëren die onze concurrentiekracht en het welzijn van de samenleving op een duurzame manier versterken. FTI ontwikkelt een traject vol initiatieven om technologie & Innovatie in Vlaanderen in de etalage te zetten, STEM-opleidingen te promoten en burgers aan een job te helpen in de verschillende beleidsdomeinen. 

FTI zet concrete, doelgerichte projecten op om de uitdagingen van morgen nu al op te lossen, zoals onder meer de allereerste Open Technologie & Innovatiedag. FTI is een samenwerking tussen de Vlaamse Overheid en de privésector. Zes officiële partners ondersteunen het project: Hangar K, Wintercircus, Scale-ups.eu, Leuven Mindgate, VITO & VUB. Meer info op fti.events.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL