Heraanleg Driekerkenstraat start maandag

Nu de voorbereidende nutswerken achter de rug zijn, starten maandag 26 februari de langverwachte vernieuwingswerken in Bissegem. De drukke Driekerkenstraat krijgt een herinrichting om de verkeersveiligheid in de schoolomgeving te verbeteren en de leefkwaliteit te verhogen.

De herinrichting van de omgeving Driekerkenstraat start op maandag 26 februari. Om de bereikbaarheid van de Driekerkenwijk te garanderen, wordt het project gefaseerd uitgevoerd.

- Driekerkenstraat (Aannemer Cnockaert Construct start op 26 februari 2024)

- Vrije-Aardstraat en aanleg Bissegem Plage (Aannemer Growebo start op 11 maart 2024)

- Fases 3 & 4 worden vanaf 2025 uitgevoerd.    

De details van de werken en het bereikbaarheidsplan tijdens de verschillende fases vind je op www.bissegembereikbaar.be. Op deze webpagina kunnen buurtbewoners en passanten ook alle updates volgen.

Plan-fases.jpg
  • jpg

Hinder

De stad levert samen met haar partners optimale inspanningen om de bereikbaarheid van Bissegem tijdens de werken te garanderen en de hinder zo veel als mogelijk te beheersen en te minimaliseren. De stad werkte een actieplan uit om de verkeersveiligheid en doorstroom te garanderen. Een overzicht:

  • School De Tandem neemt de nodige maatregelen om de verkeersdruk in de schoolomgeving te verminderen en roept ouders op om de auto te parkeren op Parking Vlienderkouter of Parking Vlaswaagplein. De school zet extra personeel in om de wandel- en fietsrijen veilig te begeleiden.
  • Politiezone VLAS is aanwezig tijdens de spitstijden om de verkeersveiligheid te garanderen en toezicht te houden op verkeersinbreuken (foutparkeerders,...).
  • Infoborden roepen bestuurders op om het kruispunt Bissegemplaats/Driekerkenstraat niet te blokkeren. Wie de verkeersstroom op het kruispunt belemmert, riskeert een boete van โ‚ฌ160.
  • Door technische uitdagingen moeten de nutsmaatschappijen hun uitvoeringsmethode in de Meensesteenweg bijstellen. De werken worden verlengd tot 8 maart. Hierdoor is er een onvoorziene overlap van beide werken. Hou hier rekening mee en plan je reisroute vooraf.
Kruispunt Driekerkenstraat-Bissegemplaats (c) Kortrijk
  • jpg
Kruispunt Driekerkenstraat-Bissegemplaats (c) Kortrijk

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL