Vechtpartij station: 8 betrokkenen geïdentificeerd

Naar aanleiding van het geweldsincident van gisterenavond rond 19.00 uur heeft de politiezone VLAS ondertussen al 8 personen geïdentificeerd. Er zijn ook meer details bekend over het incident.

Het gaat om een vechtpartij tussen enerzijds drie personen en een andere grotere groep. De vechtpartij ontstond kort na een woordenwisseling tussen beide groepen. Niemand van de betrokkenen diende achteraf klacht in en niemand vroeg medische hulp.

Acht personen werden op basis van camerabeelden al geïdentificeerd. Het gaat om zowel meerderjarigen als minderjarigen. Alle acht zijn al gekend bij de politie voor andere feiten. De geïdentificeerde betrokkenen zijn niet woonachtig in Kortrijk. Het onderzoek naar de identiteit van de andere betrokkenen is volop bezig. Daarbij wordt gebruikgemaakt van de camerabeelden in en rond het station. Alle teams op het terrein krijgen aan de hand van een signalement de beelden van de betrokkenen mee.

Er werd een PV opgesteld van de vechtpartij. Er wordt bekeken of er bestuurlijk kan worden opgetreden tegen de betrokkenen, bijvoorbeeld met plaats- en contactverboden. Er zullen de komende dagen extra politieteams aan het station aanwezig zijn, zowel heel zichtbaar als uiterst discreet. Daarbij werken de reguliere interventieteams samen met het speciaal interventieteam, de hondenbrigade, het droneteam en de verkeerspolitie. Daarnaast zal ook extra aanwezigheid gevraagd worden van Securail en de federale Spoorwegpolitie.

pz-vlas-logo-pos.png
  • png

Bevoegd

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL