Investeringen in restauratie van Sint-Elooiskerk en Onze-Lieve-Vrouwekerk

Stad Kortrijk heeft belangrijke investeringstoelagen goedgekeurd voor het herstel en de restauratie van de Sint-Elooiskerk en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Met deze investering van ruim 35.000 euro wordt de nodige aandacht besteed aan het religieus erfgoed in de stad.

Voor de Kerkfabriek Sint-Elooi omvatten de werkzaamheden dringende dakreparaties en de renovatie van dakgoten. Een project van cruciaal belang om het gebouw te behouden voor toekomstige liturgische doeleinden. De expertise van firma G. Bosch en architect Demeyere J & A bvba is aangesteld om deze taak uit te voeren.

Daarnaast ontvangt de Kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw een toelage voor de zorgvuldige restauratie van het glas-in-lood in de westgevel. Deze opdracht zal worden uitgevoerd door Group Monument. Dit project benadrukt de aandacht voor detail en de waardering voor historische kunstwerken binnen onze gemeenschap.

Deze legislatuur werd er ruim 2,8 miljoen euro geïnvesteerd in de Kortrijkse kerkfabrieken. Met deze investeringstoelagen wordt zo blijvend geïnvesteerd in het onderhoud en nodige restauraties van de vele kerkgebouwen die onze stad rijk is.

We zetten grote stappen voorwaarts met onze Kortrijkse kerken. We hebben een gezond evenwicht in kerken die een neven- of herbestemming kregen alsook kerken die nog steeds louter voor liturgische functie worden ingezet. De investeringen die we nu uitvoeren zijn cruciaal voor de Sint-Elooiskerk en de Onze-Lieve-Vrouwekerk.  Kelly Detavernier - schepen van Kerkfabrieken

Bevoegd

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL