Kortrijk ontvangt in 2025 de Special Olympics Belgium Nationale Spelen

Guldensporenstad wordt gaststad van 41e editie

Vandaag maken Stad Kortrijk en Special Olympics Belgium, de organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking, bekend dat de Nationale Spelen in 2025 in de Guldensporenstad zullen plaatsvinden.

Het Hemelvaartweekend zorgt jaarlijks voor een sportief hoogtepunt voor meer dan 3.400 atleten met een verstandelijke beperking. Volgend jaar, in mei 2025, zal dat hoogtepunt gevierd worden in Kortrijk. De komst van de Nationale Spelen naar de stad is een nieuwe stap richting een inclusieve maatschappij voor de Kortrijkzanen.

We zijn bijzonder trots om de Nationale Spelen opnieuw naar Kortrijk te halen. We willen als stad mee onze schouders zetten onder het inclusieve verhaal van Special Olympics Belgium en alle Kortrijkzanen warm maken om van deze editie meer dan een sportief feest te maken. Ik kijk persoonlijk al uit naar de aankomst van de Vlam van Special Olympics in onze stad. Vincent Van Quickenborne, burgemeester Kortrijk

41e editie

Op de aankomst van de Vlam is het nog wachten tot 28 mei 2025. Dan komen de Nationale Spelen op gang met een Torch Run, gevolgd door een openingsceremonie. De drie daaropvolgende dagen zullen meer dan 3.400 atleten met een verstandelijke beperking het beste van zichzelf geven in een 20-tal sporten. Ze krijgen ondersteuning van een 1000-tal coaches en 2.000 vrijwilligers per dag.

Sport is dé manier bij uitstek om mensen mét en zonder beperking met elkaar in contact te brengen. Daar is Special Olympics Belgium een mooi voorbeeld van. Daarom vinden we het belangrijk om als stad de Nationale Spelen opnieuw te kunnen ontvangen en deze sporthelden het podium te bieden dat ook zij verdienen. Wouter Allijns, schepen van Sport, Kortrijk

Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor de gezondheid van de atleten tijdens het Healthy Athletes Program. Hierbij biedt Special Olympics Belgium 8 verschillende gezondheidsdisciplines aan waarbij atleten zich gratis kunnen laten onderzoeken. Dit programma bewees de voorbije jaren al meermaals zijn nut.

Lokaal draagvlak

Kortrijk en Special Olympics Belgium, dat matcht. De Guldensporenstad ontving al eerder de Nationale Spelen. Deze keer zullen de atleten onder meer in actie komen in Sportcampus Lange Munte, SC Wembley, SC Drie Hofsteden, SC Olympiadeplein en Zwembad LAGO Kortrijk Weide.

Het doet deugd om terug te keren naar West-Vlaanderen. Het is al even geleden dat de Nationale Spelen in deze provincie plaatsvonden, de laatste keer dateert zelfs van 2008, toen ook in Kortrijk. Het werd dus tijd om terug te keren. Special Olympics laat trouwens veel diepere indrukken na in onze gaststeden dan enkel onze Nationale Spelen: via sport brengen wij verandering teweeg in het dagelijks leven van onze atleten en in hun rol binnen de stad. Dominique Dehaene, National Director van Special Olympics Belgium. 

En of de Kortrijkzaan een hart heeft voor Special Olympics. Verschillende bedrijven uit de regio hebben al hun steun aan de Nationale Spelen uitgesproken. Het evenement zal ook gratis te bezoeken zijn en wordt in schoonheid afgesloten met een feestelijke slotceremonie op zaterdag 31 mei.

Meer info: www.specialolympics.be/kortrijk2025 of https://www.kortrijk.be/specialolympics

Special Olympics (c) Kortrijk
  • jpeg
Special Olympics (c) Kortrijk
  • jpeg
Afbeelding1.jpg
  • jpg

Niet voor publicatie

Voor meer informatie, interviews of beeldmateriaal, gelieve contact op te nemen met:

Special Olympics Belgium – Michaël Michiels - +32 487/23.73.62 – michael.michiels@specialolympics.be

 

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL