Groepstentoonstelling Draad opent in Kortrijks textielmuseum Texture

Ontdek, bewonder en ervaar vanaf zaterdag 27 januari in museum Texture hoe veelzijdig de wereld van textielkunst is. De groepsexpo ‘Draad’ verzamelt verhalen van dertig kunstenaars, in een intrigerende mix van technieken, materialen en interpretaties. 'Draad', dat is een viering van de creatieve vrijheid van textiel.

De groepstentoonstelling Draad is een nauwe samenwerking tussen het Kortrijkse museum Texture en Kunstwerkt, het aanspreekpunt voor iedereen die beeldende kunst maakt. (ontwerp campagnebeeld Hayen Bonneure)
  • jpg
De groepstentoonstelling Draad is een nauwe samenwerking tussen het Kortrijkse museum Texture en Kunstwerkt, het aanspreekpunt voor iedereen die beeldende kunst maakt. (ontwerp campagnebeeld Hayen Bonneure)

Dagelijks komen we met textiel in aanraking: denk maar aan de lakens waarin we slapen, de handdoeken waarmee we ons afdrogen of de kleren die we op onze huid dragen. We hebben een lange en persoonlijke geschiedenis met textiel. Het is een van de oudste materialen die de mensheid kent, het is een van de eerste vormen van technologie die we ooit ontwikkelden.

Van 27 januari tot 18 februari 2024 onthult de tentoonstelling Draad net die veelzijdigheid van textiel. Dertig verhalen van evenveel kunstenaars(duo’s) verzameld in een expo, elk werk weeft een narratieve draad die je uitnodigt tot verwondering en dialoog. Zo vormt Draad een zoektocht naar identiteit en een visuele representatie van maatschappijkritische vraagstukken.

In Texture weven we verhalen van verleden tot toekomst, verbinden we de rijke geschiedenis van de vlasindustrie met de hedendaagse creatieve geest. De tentoonstelling 'Draad' onthult de verfijnde kunst van textiel, waarin elke vezel een verhaal vertelt en elke knoop de kracht van innovatie belichaamt. Axel Ronse, schepen van Cultuur

Met werk van:

Robberto & Milena Atzori, Els Bijnens, Ria Bosman, Sara Boumkwo, Lisa Decavel, Aurélie Defez, Sarah De Geyter, Nele Demeulemeester, Emma De Meulenaer, Charlie De Voet, Monique Dikboom, Sus Driessen & Anne Mie Boonen, Sam Druant, Duo Wonder, Anisa El Margai, Beppe Geerts, Ana-María Gómez, Carine Heyligen , Hannah Hoebeke, Ilse Lambrichts , Lize Maekelberg, Eleni Papadopoulou, Martha Samyn , Denys Shantar, Jose Marie Sta. Iglesia, Sebastian Van Canneyt, Laura Vandemaele, Petrus Vanlessen, Emma Van Roey, Lin Vermeulen

Martha Samyn met Mores, tufted jacket
  • jpg
Charlie De Voet met A Repetitive Painting For Domestic Drill.jpg
  • jpg
Ana María Gómez met Ciempiés © Alexandra Colmenares Cossio
  • jpg
Favicon for kortrijk.sharepoint.com Download HIER het volledig persdossier kortrijk.sharepoint.com

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL