Strooiploegen op volle toeren

Sinds vanmiddag is het in grote delen van het land stevig aan het sneeuwen. Ook in Kortrijk zien we een eerste laagje wit. De strooiploegen zijn onafgebroken op weg om de straten zo veilig mogelijk te houden. Wees ook zelf voorzichtig en maak geen onnodige verplaatsingen. Geniet van de sneeuwpret in je eigen buurt.

sneeuw.jpg
  • jpg

Voorrang aan prioritaire wegen

De strooiploegen volgen het weerbericht op de voet en staan al sinds vannacht om 4 u onafgebroken paraat om vrachtwagens met zout en pekel uit te sturen. Daarenboven hebben ze borstelwagens beschikbaar om sneeuw van fietspaden te borstelen. De strooidiensten geven voorrang aan de wegen van het openbaar vervoer, belangrijke verkeersassen en de schoolomgevingen. Als deze routes afgewerkt zijn, volgen de verbindingswegen met druk verkeer en bedieningswegen van wijken. Het volledige strooiplan kan je nalezen op www.kortrijk.be/strooiplan

Strooi het voetpad voor je woning

Denk eraan dat je het voetpad voor je woning sneeuw- en ijsvrij moet houden over een breedte van 1 meter. Dat staat zo bepaald in het politiereglement. In een appartementsgebouw of studentenhuis maak je hierover dus het best duidelijke afspraken met de medebewoners. Alle overtollige sneeuw en ijs kan je ophopen langs het voetpad. Zorg er wel voor dat je de rioolputten en fietspaden vrij laat. Je strooit het best met zout om de veiligheid van de voetgangers optimaal te verzekeren. Lukt het niet om je eigen stoep ijsvrij te maken? Dan kan je tegen een kleine vergoeding steeds een beroep doen op de klusjesdienst van de vzw Effect.

Strooizout

De stad stelt geen strooizout ter beschikking. Voor de aankoop van strooizout kan je terecht in doe-het-zelfzaken, supermarkten of gespecialiseerde bedrijven.

Meldingen

Merk je ondanks al onze inspanningen een gladde plaats op met gevaar voor de veiligheid? Je kan dit melden via het gratis nummer 1777 of 1777@kortrijk.be. Buiten de kantoortijden kan je contact opnemen via het gratis nummer 1701.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL