Vrijdag tweede editie van United Spurs Awards

Het gala-event van de Kortrijkse sportwereld kent vrijdagavond zijn tweede editie. Net als vorig jaar mogen bezoekers zich verwachten aan een schitterende awardshow.

 

De United Spurs Awards vinden plaats komende vrijdag 15 december in evenementenhal Depart. De avond begint met een galadiner voor clubs en sponsors. Om 21.30 uur volgt de awardshow. Sporza-anker Ruben Van Gucht is presentator van dienst en leidt de uitreiking van de awards in goede banen. Na de show brengt coverband ThreeThird de ambiance erin. De avond wordt afgesloten met een DJ die iedereen op de dansvloer zal krijgen.

Ambiance verzekerd dus. Inkom is volledig gratis, inschrijven kan via www.kortrijk.be/unitedspursawards

Deze avond moet een feest zijn voor elke Kortrijkse sporter en supporter. In de eerste plaats willen we enkele straffe Kortrijkse sportprestaties in de spotlight zetten, net als een aantal waardevolle Kortrijkse sportinitiatieven. En in de tweede plaats willen we natuurlijk ook een stevig feestje bouwen met alle Kortrijkse sporters en supporters. Wouter Allijns, schepen van Sport

Wie gaat naar huis met één van de 5 prestigieuze awards?

Er worden op 15 december vijf awards uitgereikt:

SPUR OF THE YEAR - sportprestatie van het jaar in de Kortrijkse sportwereld. Kanshebbers op deze award zijn Semi Tlili (atletiek), House of Talents Spurs Heren (basket), Mattéo De Ridder (triatlon), Maaike Ryngaert (triatlon), Marke-Webis (volleybal)

- SOCIAL SPUR OF THE YEAR - sociaal/bindend initiatief met sport als middel. Hier zijn volgende organisaties genomineerd: Brotherhood basketbal, vzw Himilo, Aalbeke Sport, Red Side KV Kortrijk Younited

SPURS LIFETIME ACHIEVEMENT: de winnaar van deze prestigieuze award blijft geheim tot vrijdagavond

G-SPUR OF THE YEAR - G-sport, G-team of G-sportinitiatief van het jaar. De volgende genomineerden maken kans op een award, Lander Declerck (kayak), KFC Marke (G-voetbal), Kortrijk Balti Spurs (volleybal-netbal), Watertrappers (zwemmen) en Remi Delrue (zwemmen)

- INTERNATIONAL SPUR OF THE YEAR - internationale sportprestatie door iemand met een Kortrijkse link: binnen deze categorie zijn de genomineerden Axana Depypere ( Muay Thai kickboks), Arthur De Sloover (hockey), Lore Bruggeman (skateboarden), Stijn D'Hulst (volleybal)

United  Spurs timmerden in 2023 verder aan de weg van een sterker Kortrijks topsportbeleid

In 2023 kon United Spurs als Kortrijkse topsportkoepel verder bouwen aan haar netwerkorganisatie door aan sponsorwerving te doen, workshops en bijeenkomsten te organiseren en de werking van de topsportclubs te faciliteren.

Nieuwe sponsors

‘United Spurs' is inmiddels een begrip geworden en een kwaliteitslabel voor de werking van topsport in Kortrijk. De naam komt frequent in beeld en in het nieuws, niet in het minst door de goede prestaties van de hoogst spelende sportploegen in Kortrijk. De herkenbaarheid is groot en inmiddels is de naam ingeburgerd bij sportminnend Kortrijk. Dat vertaalt zich ook naar de sponsors die een opportuniteit zien om zich te vereenzelvigen met dit sterke merk. Zo werd een 3-jarige overeenkomst afgesloten met 4 bedrijven uit de streek, met name Balti Solar, ION, CAPS en Beyaert Printing.

Workshops

Op geregelde tijdstippen worden de United Spurs clubs maar ook sympathisanten uitgenodigd om een workshop bij te wonen. Op die manier willen we de werking van de clubs professionaliseren. Thema’s in het jaar 2023 voor die workshops waren: voeding, sponsoring, jeugdwerking en goed bestuur in clubs. Daarnaast was er de interessante talk van Andy Hancock over sportsponsoring tijdens de afterwork waaraan een B2B luik werd gekoppeld.

Sportieve ondersteuning

De fitness op het eerste verdiep van sportcampus Lange Munte werd uitgebreid en opengesteld voor alle United Spurs clubs.  

Goede voornemens voor 2024

In 2024 wil de organisatie verder professionaliseren en schuift hierbij duidelijk 2 targets naar voor. De community achter de clubs moet groeien waarbij de club zelf en United Spurs in één adem worden vernoemd. Het draagvlak kan breder en het verhaal moet nog sterker. Een andere doelstelling is het bundelen van krachten om extra inkomsten voor de clubs te genereren. Sportclubs staan bijvoorbeeld veelal voor dezelfde uitdagingen en dezelfde onkosten. Deze delen of samen dragen kan het financiële plaatje doen opblinken. Ook dat is een belangrijke stap naar meer professionalisering.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL