Kortrijk verbindt horecazaken met internationale studenten

In een samenwerking tussen Stad Kortrijk en haar bloeiende internationale studentengemeenschap, voornamelijk Howest en Hogeschool VIVES, wordt een nieuw initiatief gelanceerd om de lokale horeca te ondersteunen en te voorzien van broodnodig personeel. Met de actie probeert de stad Kortrijkse horecaondernemingen te verbinden met internationale studenten die in de stad studeren.

 

De Kortrijkse horecasector heeft net als overal te lande te maken met stevige personeelstekorten. Na de leegloop die er was in de sector, is er een dringende behoefte aan extra helpende handen. Stad Kortrijk besloot om het potentieel van internationale studenten te benutten en hen aan te moedigen om een actieve rol te spelen in de lokale gemeenschap.

Het initiatief is een win-winsituatie voor zowel de horecasector als onze internationale studenten. Het biedt lokale ondernemers de mogelijkheid om hun teams aan te vullen met gemotiveerde en enthousiaste jonge mensen, terwijl internationale studenten waardevolle werkervaring opdoen en een netwerk opbouwen in hun nieuwe thuisstad. Wouter Allijns, schepen van Economie
We trekken steeds meer internationale studenten aan dankzij het diverse aanbod aan kwaliteitsvolle opleidingen in onze stad. Voor die studenten is Kortrijk even hun thuis, waar ze kunnen leren, leven en ook werken. We zijn trots om ieder potentieel te benutten en zo ook de horecasector te helpen. Kelly Detavernier, schepen van Onderwijs

Geïnteresseerde horecazaken kunnen zich abonneren op een lijst met kandidaat-studenten via www.kortrijk.be/internationals-horeca of door te mailen naar onderneeminkortrijk@kortrijk.be . Via de international offices van Howest en VIVES werd een Engelstalige oproep verspreid onder de internationale studenten. Ken jij een internationale student die eveneens interesse heeft? Inschrijven kan onderaan dezelfde pagina.

 

Contact

Kjell Braem, Onderneem in Kortrijk, kjell.braem@kortrijk.be

Ellie Samyn, Coördinator Hoger Onderwijs, ellie.samyn@kortrijk.be

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL