Visit Kortrijk en HURAE laten je Kortrijk op een andere manier ontdekken met Wat-AR

'Walk on watAR' leert de wandelaar met behulp van augmented reality (AR) de stad op een andere manier kennen. Het centrale thema is 'water in de stad'.

Met deze wandeling wil Visit Kortrijk kinderen en hun ouders prikkelen om de stad te ontdekken. De UNWRAP Playday van midden oktober toonde aan dat de Kortrijkse jeugd helemaal mee is op de technologietrein. Gamification vindt zijn weg in alle sectoren. Als de game-stad van het land neemt Kortrijk het voortouw en springt het op deze trein.

Dat Kortrijk dé gamingstad is van België werd 2 weken geleden opnieuw duidelijk met de derde geslaagde editie van UNWRAP festival. We proberen die titel dan ook zoveel mogelijk door te trekken in andere domeinen. Voor dit project sloeg onze toeristische dienst de handen in elkaar met Hurae om met AR-technologie een coole en interactieve wandeling te creëren die jong en oud uit hun kot zal lokken tijdens de herfstvakantie. Wouter Allijns - schepen van toerisme

De stad Kortrijk heeft in samenwerking met het creatieve bureau Hurae een unieke wandelervaring ontwikkeld: 'Walk on watAR' een betoverende reis die de wateren van Kortrijk tot leven brengt met een vleugje augmented reality (AR). Ava, de charmante zeemeermin, zal wandelaars begeleiden op deze bijzondere reis en hen inwijden in de geheimen van de stad. Deze interactieve wandeling nodigt iedereen uit om Kortrijk op een speelse en educatieve manier te ontdekken.

Hurae en Tropos AR hebben hun krachten gebundeld om 'Wanders' te lanceren, een innovatieve app die wandelen naar nieuwe hoogten tilt. Door gebruik te maken van baanbrekende technologieën transformeert Wanders gewone wandelingen in boeiende en leerzame avonturen. Met Wanders ontdek je unieke routes die je onderdompelen in je omgeving en leer je meer over natuur, cultuur en bezienswaardigheden. De app daagt wandelaars uit om uit hun comfortzone te stappen en verborgen schatten in Vlaamse steden te ontdekken.

De 'Walk on watAR'-route is niet alleen beschikbaar in digitale vorm, ook fysieke plannetjes zijn verkrijgbaar. Deze kan je afhalen bij de toeristische dienst van Kortrijk (Begijnhofstraat 2). Wandelaars kunnen hun unieke foto’s en video’s delen via  #igkortrijk.

Walk on watAR (c) Kortrijk
  • jpg
Walk on watAR (c) Kortrijk
  • jpg
Promovideo Walk on watAR (c) Kortrijk

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL