Deelfabriek Kortrijk genomineerd voor Europese sociale prijs

Op de vooravond van de feestelijke opening wordt het stadsproject de Deelfabriek genomineerd voor de prestigieuze Europese prijs voor sociale dienstverlening. Dat gaat uit van het Europees netwerk van sociale diensten. De Deelfabriek is naast 8 andere projecten uit onder andere Denemarken, Zweden, Italië en Spanje genomineerd voor de categorie ‘samenwerking’. Vanaf nu tot zaterdag 4 november kan iedereen die het project genegen is stemmen om Kortrijk naar de overwinning te helpen.

Per categorie wordt de winnaar gekozen op twee manieren: via een professionele jury en online stemming. Elk staat op 50 procent van de punten. De online stemming is dus van belang en gebeurt eenvoudig door iedereen die wil:

Via de link naar de website van het Europees netwerk voor sociale dienstverlening, www.essa-eu.org/vote2023

Ga verder naar de categorie ‘samenwerking’ (Collaborative Practice)

Vink ‘The Sharing Factory’ aan

Onderaan de pagina vul je voornaam, naam en emailadres in

- Klik op ‘stemmen’ (Vote).

Voor de categorie ‘samenwerking’ worden projecten, vooral lokale en regionale projecten, genomineerd die lokale overheden, sociale diensten, private en vrijwilligersinitiatieven samenbrengen en zo voor vooruitgang zorgen voor alle mensen, maar in het bijzonder gezinnen in een kwetsbare situatie. De Deelfabriek springt in heel Europa in het oog door de unieke samenwerking tussen sociale diensten van de stad, de 14 vrijwilligersinitiatieven, een leerwerkplaats en de tweede vestiging van Mini-VORK. Het is de plaats waar het sociale en ecologische samenkomen in een schitterend erfgoedpand.

De bekendmaking van de winnaars per categorie vindt plaats op 16 en 17 november in de Kroatische hoofdstad Zagreb.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL