Kortrijk toont solidariteit met reuzegroot lint tijdens Dag tegen Kanker

Op donderdag 19 oktober organiseert Kom op tegen Kanker voor de 24ste keer de Dag tegen Kanker. Een dag waarop we kankerpatiënten en hun naasten, nog meer dan anders, laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Op het Schouwburgplein in Kortrijk zal die dag een reuzegroot geel lint liggen. Toon jouw solidariteit en kom een hartverwarmende boodschap schrijven op het lint.

Elk dag krijgen gemiddeld 115 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Ook in Kortrijk willen we hen en hun naasten een hart onder de riem steken. We nodigen iedereen uit om op 19 oktober een boodschap voor een dierbare op het grote gele lint op het Schouwburgplein te schrijven.   Ruth Vandenberghe, burgemeester Kortrijk
De solidariteitsactie van Kom op tegen Kanker is van onnoemelijk belang om mensen te tonen dat ze niet alleen staan. Want ze staan ook niet alleen: de sociale diensten van de stad en Zorg Kortrijk staan steeds klaar om gezinnen te helpen die het moeilijk hebben. In het bijzonder gezinnen die te kampen hebben met zo een ernstige ziekte. Philippe De Coene, schepen van Zorg

Wat is de Dag tegen Kanker?

De Dag tegen Kanker is een dag van solidariteit met kankerpatiënten en hun naasten. Op de Dag tegen Kanker wil Kom op tegen Kanker, nog net iets meer dan anders, kankerpatiënten en hun omgeving tonen dat ze er niet alleen voor staan. Want kanker draag je niet alleen. Daarom spelden vrijwilligers in zowat alle ziekenhuizen het gele lintje op bij bezoekers. Tijdens de Dag tegen Kanker genieten patiënten en hun naasten van deugddoende activiteiten. Daarvoor kan Kom op tegen Kanker elk jaar rekenen op zowat alle ziekenhuizen, honderden woonzorgcentra en vele zorgorganisaties. De Dag tegen Kanker vindt elk jaar plaats op de derde donderdag van oktober, dit jaar is dat 19 oktober. 

Wat valt er te beleven op de Dag tegen Kanker?

Ziekenhuizen en andere zorgorganisaties organiseren deugddoende verwenactiviteiten of infosessies voor kankerpatiënten en hun naasten. In bijna alle Vlaamse ziekenhuizen staan ook infostanden van Kom op tegen Kanker waar gele lintjes, folders, magazine Leven en enthousiaste vrijwilligers te vinden zijn. De vrijwilligers spelden het gele lintje op bij bezoekers. Al wie het gele lintje draagt, toont solidariteit met kankerpatiënten. 

Voor wie organiseert Kom op tegen Kanker de Dag tegen Kanker?

Kom op tegen Kanker organiseert de Dag tegen Kanker om kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem te steken. Om hen te tonen dat ze er niet alleen voor staan.  

Hoe kun je kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem steken op de Dag tegen Kanker?

Je kunt kankerpatiënten en hun naasten tonen dat ze er niet alleen voor staan door het gele lintje te dragen. Je vindt het in zowat alle Vlaamse ziekenhuizen. Je kunt het gele lintje ook delen op sociale media met #dagtegenkanker. In Genk, Mol, Aalst, Mechelen en Kortrijk vind je een reuzegroot geel lintje. Daar kun je een boodschap voor een dierbare op schrijven. Je vindt het lint op het Schouwburgplein in Kortrijk. Een boodschap schrijven kan tussen 9 en 19 uur.

Surf voor meer info naar www.komoptegenkanker.be/dagtegenkanker

EXTRA VOOR PERS

We voorzien een fotomoment in aanwezigheid van burgemeester Ruth Vandenberghe terwijl ze zelf een boodschap schrijft op het lint. Afspraak op donderdag 19 oktober om 10.30 uur op het Schouwburgplein.

DTK23_Algemeen 1920x1010-2.jpg
  • jpg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL