Rhizo schenkt cheque ten voordele van Kortrijkse G-sportclubs

Vorig jaar werkte de RHIZO Lifestyle - en Sportschool een project uit onder de naam 'RHIZO rides 4 G-Sport' met als doel geld in te zamelen voor G-sportclubs in Kortrijk. Eerder nog had de school met leerlingen en leerkrachten na de coronaperiode in 2021-2022 een succesvol project uitgewerkt met RHIZO goes Mont Ventoux ten voordele van vzw TEJO Kortrijk. Bleek dat de leerlingen zo'n doel nodig hadden en er een mentale boost van kregen. Reden dus om een nieuw traject aan te gaan.

Traject

Bedoeling was om de leerlingen te blijven uitdagen, deze keer door hen te leren omgaan met diverse groepen, hetgeen nauw aansluit bij de doelstelling van hun studierichting.

Leerlingen werden 'peter' of 'meter' gemaakt van een G-sportploeg uit Kortrijk met onmiddellijk ook de opdracht om een paar trainingen te geven of mee te helpen bij een wedstrijd/training/evenement. De leerlingen maakten kennis met G-sporters en deden zo ervaringen op voor het leven.

Betrokken in dit project waren de volgende G-sportclubs: De Watertrappers, G-voetbal Marke, G-voetbal KVK, G-basket SPURS en rolstoelbasket Kortrijk.

Nog meer acties

Verder stonden tijdens Winter in Kortrijk in de maand december 2022 leerlingen opnieuw paraat op de kerstmarkt met de verkoop van hotdogs en drankjes, deze keer ten voordele van G-sport. Verder werd er een cyclo-toertocht georganiseerd met afstanden van 50, 70, 90 km in het golvende landschap van Pays de Collines. Dit als opwarmer voor de nog grotere uitdaging van een driedaagse in de Vogezen. Heel wat sportievelingen namen deel en een veiling van wielertruitjes van bekende wielrenners (Harm Vanhoucke, Oliver Naessens, Tim Declercq en Xandro Meurisse) bracht geld in het laatje.

De actie leverde een bedrag op van 2.000 euro op. Dit werd geschonken door RHIZO Lifestyle- en sportschool aan schepen van Sport Wouter Allijns en Ann Vandenhulle, G-sportconsulente bij Stad Kortrijk, die instaat voor de promotie van de G-sport in Kortrijk.

Heel knap hoe opleidingsverantwoordelijken jongeren ervaringen laten opdoen in het maatschappelijk veld, in casu de G-sportclubs. De opbrengst van het traject is mooi en zal aangewend worden om nog meer kansen te geven aan de ontwikkeling van G-sport in Kortrijk. Tegelijk ben ik verheugd dat met deze aanpak ook die jongeren in opleiding een onbetaalbare ervaring kunnen opdoen.  Wouter Allijns, schepen voor Sport

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL