Expo Gideon Kiefer in Paardenstallen

In de tentoonstelling I'm Lost in a Forest neemt Belgisch kunstenaar Gideon Kiefer (°1970) de bezoeker mee naar de Neerpeltse bossen van zijn jeugd. De expo loopt van 7 oktober tot 7 januari in de Paardenstallen in Kortrijk.

Zijn (jeugd)herinneringen en de onbetrouwbaarheid van ons geheugen vormden al eerder het onderwerp van de tekeningen en schilderijen van Kiefer, maar ook zijn maatschappijkritische blik op de toenemende klimaatcrisis vormt een rode draad doorheen zijn oeuvre.

Kiefer produceerde voor deze tentoonstelling enkele nieuwe werken en presenteert deze samen met veertien werken uit privéverzamelingen, die dateren uit de periode 2016 tot 2022. Voor de nieuwe werken, waarin hij op grotere schaal werkt, gebruikt hij canvas als drager. Het fysieke aspect speelt hierbij steeds meer een bepalende rol in zijn werk. De staande manier van schilderen heeft gevolgen voor zijn schilderstijl. De schilder die staand werkt, is tijdens het schilderproces meer in beweging, zijn toets wordt minder stil en losser. Kiefer slaat hiermee een nieuwe weg in en nodigt je uit op een immersieve tocht doorheen een scenografie van Patrick Lefebure.

De nieuwe expo 'I'm Lost in a Forest' van kunstenaar Gideon Kiefer in de Paardenstallen is een fascinerende reis door zijn jeugdherinneringen. Kiefer's werk, zowel oude als nieuwe creaties, biedt een unieke kijk op de wereld om ons heen. Deze tentoonstelling is een must-see en een kans om je te verliezen in de artistieke visie van een begenadigd kunstenaar. Dompel je tijdens het najaar in deze nieuwe toptentoonstelling van Be-Part.      Axel Ronse, schepen van Cultuur

Info en openingstijden: https://www.be-part.be/nl/expo/gideon-kiefer-im-lost-in-a-forest

Gideon Kiefer Filip oil permanent marker and pencil on canvas 200 x 200 cm 14.VI.2023 5452AD.JPG
  • JPG
Gideon Kiefer Filip oil permanent marker and pencil on canvas 200 x 200 cm 14.VI.2023 5452AD.JPG

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL