Grootschalige rampoefening test incident op site KVK

Woon je in de omgeving van het Guldensporenstadion? Grote kans dat je op woensdag 11 oktober vanaf 17 uur brandweer, politie en medische voertuigen opmerkt. Die avond vindt er een grootschalige rampoefening plaats. Geen paniek dus, er is geen echte ramp gebeurd!

Waarom een rampoefening?

Elk incident vereist een specifieke aanpak en bovenal een zeer goede samenwerking en communicatie tussen de verschillende hulpdiensten (brandweer, politie en medische diensten). Een oefening zorgt ervoor dat de veiligheidsdiensten de bestaande theoretische noodplannen kunnen testen via een realistisch scenario. Na de oefening volgt een evaluatie. Zo kunnen we bij een echte ramp sneller en efficiënter hulp bieden.

Wie is betrokken?

De rampoefening werd voorbereid door de stad en verloopt in samenwerking met KV Kortrijk, Politiezone Vlas, Hulpverleningszone Fluvia en het Vlaamse Kruis. Er nemen ook verschillende figuranten deel aan de oefening.

Info voor buurtbewoners

De noodcentrale 112 is op de hoogte van de rampoefening. Je hoeft dus niet te bellen naar het noodnummer als je op 11 oktober iets opmerkt in of rond het voetbalstadion. Tijdens de oefening blijven de omliggende straten bereikbaar voor het verkeer. Toch vragen we om de omgeving te vermijden als je er niet noodzakelijk moet zijn. Er zal een veiligheidsperimeter ingesteld worden, waardoor de oefening niet zichtbaar zal zijn voor kijklustigen.

Figuranten gezocht

Om de oefening goed te kunnen simuleren moet er uiteraard ook publiek aanwezig zijn. Ben je er graag bij? Dan krijg je een gratis ticket in de staan- of familietribune voor één van de volgende thuiswedstrijden op KVK: KVK-Genk (29/10), KVK-KVM (26/11), KVK-Westerlo (09/12). De oefening vindt plaats van 18 tot 19.30 uur. Inschrijven kan via https://www.kvk.be/rampoefening-kvk/

Meer info

1777 of 1777@kortrijk.be

EXTRA VOOR PERS

Op verzoek van de veiligheidsdiensten vindt deze oefening plaats achter gesloten deuren. Indien gewenst kunnen we na de oefening enkele beelden bezorgen van de rampoefening. Graag vooraf een seintje via pers@kortrijk.be of 0498 90 90 17.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL