Zorgcampus Condédreef opent werf voor buurtbewoners

Op zaterdag 7 oktober stellen we de werf open van de nieuwe Zorgcampus Condédreef. De nieuwe campus moet ook een thuis worden voor de hele buurt. Een plek waar iedereen welkom is met diensten voor ouderen, kinderen, mensen in nood maar even goed een plaats voor ontmoeting en ontspanning voor de buurt. We verwelkomen alle geïnteresseerde buurtbewoners met een ontbijt, waarna een rondleiding volgt op de werf, we sluiten af met een lekkere aperitief.

De nieuwe Zorgcampus wordt een open huis waar iedereen welkom is. Zowel de vaste bewoners van het woonzorgcentrum, de gebruikers van het dagverzorgingscentrum, de baby's en peuters van de kinderopvang en hun ouders als alle buurtbewoners. Ook ons Wijkgericht Sociaal Werk zal aanwezig zijn op de campus. Je zal er dus ook terecht kunnen voor sociale dienstverlening en allerhande vragen rond je inkomen, werk, woning, gezondheid, ... Na de nieuwbouw volgt de aanleg van een prachtig nieuw stadspark en een tuin voor de campus en de buurt. Philippe De Coene, schepen van Zorg

Op 15 februari 2021 startte Zorg Kortrijk met het realiseren van een nieuwe Zorgcampus. De werken aan de nieuwbouw worden afgerond in de zomer van 2024. In de nieuwbouw komen 132 kamers voor ouderen en drie leefgroepen kinderopvang voor baby's en peuters. Er zal ook plaats zijn voor een wijkcentrum en een centrum voor dagverzorging. Na de verhuis naar de nieuwbouw volgt de volledige sloop van het huidige woonzorgcentrum en de aanleg van een stadspark en buurttuin.

Woon je in de buurt en wil je er graag bij zijn? Schrijf je dan zeker in via stj.receptie@kortrijk.be of via het algemeen nummer 056 24 47 00. De openwerfdag loopt van 9 tot 12 uur.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL