Neem vanaf vandaag deel aan Digitaal Referendum over openbare verlichting

De gemeenteraad keurde op maandag 11 september de vraag voor het Digitaal Referendum 2023 goed. Het thema deze keer is het al dan niet uitschakelen van de openbare verlichting in Kortrijk en deelgemeenten. Tussen maandag 9 oktober en zondag 15 oktober kan iedere Kortrijkzaan ouder dan 16 jaar zijn stem hierover uitbrengen. Nieuw dit jaar is dat er ook kan worden gestemd via Mijn Burgerprofiel.

Hoe stemmen?

Stemmen voor het Digitaal Referendum kan tussen maandag 9 oktober (8 uur) en zondag 15 oktober (16 uur). Enkel Kortrijkzanen die 16 jaar of ouder zijn, kunnen deelnemen. Het stemmen gebeurt via www.kortrijk.be/digitaalreferendum. De stemmers kunnen net als vorig jaar hun identiteitskaartnummer (NIET rijksregisternummer) ingeven om een geldige, unieke en anonieme stem uit te brengen. Nieuw dit jaar is dat er ook kan worden gestemd via Mijn Burgerprofiel. Daarvoor moet er worden ingelogd met de app Itsme of eID-kaartlezer.

De vraag 

De vraag voor het Digitaal Referendum 2023 luidt als volgt:

We wijzigen de uren van de openbare verlichting, momenteel is deze gedoofd van zondag tot en met donderdag tussen 23 en 6 uur. Waar geef jij de voorkeur aan? 

  1. Doof de verlichting van zondag tot en met donderdag tussen 23 en 5 uur.
  2. Laat de verlichting de hele nacht branden.

Infoavond en bekendmaking resultaten

Op 11 oktober om 19.30 uur organiseert de stad een informatieavond voor Kortrijkzanen die vragen hebben over het Digitaal Referendum. Plaats van afspraak: The Cube Vives, Doorniksesteenweg 145 in Kortrijk. We laten verschillende experten aan het woord. Elke spreker belicht een andere invalshoek:

- Ruben Vanneste - stad Kortrijk, energiedeskundige

- Joost Bruyneel - Fluvius, hoofd dienst aansluitingen

- Hilde Wylin - Politiezone Vlas

- Claude Cottyn - bestuurder natuurpunt Kortrijk en regio

- Pia Struyf - onderzoeker VUB rond onveiligheidsgevoel en openbare verlichting.

Op maandag 16 oktober worden de resultaten van het Digitaal Referendum bekendgemaakt. Dat gebeurt via de socialemediakanalen en website van Stad Kortrijk.

Hulp nodig bij het stemmen? 

Medewerkers in de (buurt)bib, ontmoetingscentra, wijkcentra en het stadhuis staan elke werkdag (zie www.kortrijk.be/dienst/openingsuren) paraat om te helpen met stemmen.

Stemmen kan ook in een Digipunt met de hulp van een Digihelper (zie https://www.kortrijk.be/digipunten).

N_DR_heras.JPG
  • JPG
N_DR_heras.JPG

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL