Kortrijk rouwt om overlijden Martine Tanghe

Voormalig VRT-journaliste Martine Tanghe is op 23 juli overleden. Zij werd 67. Tanghe zag het levenslicht in het Oost-Vlaamse Bellem, maar groeide op in Bissegem. Haar lager onderwijs volgde ze in de vrije basisschool Sint-Vincentius. Volgens klasgenoten was ze toen al het slimste meisje van de klas. Later ging zij op internaat in Kortrijk, waar ze Latijn-Grieks volgde. Na haar universiteitsstudies verliet ze Bissegem.

Ruim 42 jaar was Martine aan de slag bij de openbare omroep als journaliste en nieuwsanker. Eind 2020 ging zij met pensioen. Haar laatste journaal is met meer dan twee miljoen kijkers nog steeds het meest bekeken journaal ooit.

Een van haar stokpaardjes was correct taalgebruik, waarvoor ze meermaals gelauwerd werd. Enkele dagen geleden meldde het koningshuis dat ze wordt benoemd tot Commandeur in de Kroonorde. Die titel gaat naar verdienstelijke landgenoten, die een bijzonder parcours hebben afgelegd of een grote maatschappelijke bijdrage geleverd hebben.

Martine Tanghe was niet enkel een VRT-icoon, maar kleurde ook het verleden van onze stad. Stad Kortrijk stuurt dan ook een officiële rouwbetuiging naar haar dierbaren.

VRT opende een elektronisch rouwregister naar aanleiding van haar overlijden. Een boodschap nalaten kan via de knop hieronder of mailen naar bedanktmartine@vrt.be

Favicon for vrt.be Laat hier je rouwbetuiging na voor Martine Tanghe | VRT.be vrt.be

Bevoegd

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL