Bissegem Klinkt! trapt feestelijke zomer OC De Troubadour op gang

Op vrijdag 30 juni waren alle inwoners van Bissegem welkom aan OC De Troubadour voor Bissegem Klinkt!. De gezellige receptie om samen de zomer in te zetten is de start van een feestelijke zomer in en rond het ontmoetingscentrum. Met ook nog de openluchtcinema, Grasperitiefconcerten, een rommelmarkt, Bissejam en het 3-daagse festival van Jeugdhuis De Plekke valt er bijna elk weekend iets te beleven.

WhatsApp Image 2023-06-30 at 19.07.35.jpeg
  • jpeg

Vrijdag 14 juli: openluchtcinema 'Close'

Ook deze zomer kan je aan OC De Troubadour genieten van een film op groot scherm in open lucht. Op vrijdag 14 juli wordt een topfilm vertoond: het meeslepende drama Close van regisseur Lukas Dhont was dit jaar genomineerd voor een Oscar. Close volgt het parcours van een vriend en een moeder, waarin kwetsbaarheid, identiteit en liefde centraal staan. Aanvangsuur: bij zonsondergang om 22u. Een uur voor start van de film is de bar geopend. Ook in de OC's van Marke en Rollegem kan je deze zomer trouwens terecht voor een film in open lucht. Info en tickets via www.kortrijk.be/openluchtfilm

Close_Lukas_Dhont_Still_1.468032b1 (002).jpg
  • jpg

Zaterdag 15 juli: Bissejam

10 jaar geleden werd de grote muur aan OC De Troubadour onder handen genomen door enkele lokale graffiti-artiesten. Om het 10-jarig bestaan te vieren, organiseren het OC en JC Tranzit een nieuwe Bissejam. Dat is een graffiti-jam waar verschillende artiesten samenkomen om de grote muur opnieuw te decoreren met een nieuw kunstwerk. Van 14u tot 18u zijn er ook workshops, drinks, food, humblsound en open mic-sessies. De workshops/initiatie graffiti duren telkens een uurtje en staan open voor iedereen tussen 12 en 16 jaar.

bissejam2023.jpg
  • jpg

Zondag 16 juli: Grasperitief & rommelmarkt

Op zondag 16 juli vindt op het grasplein aan het ontmoetingscentrum een rommelmarkt met kinder- en jeugdspulletjes plaats. Heb je nog spullen of speelgoed liggen die je kinderen niet meer gebruiken? Inschrijven om deel te nemen aan de rommelmarkt kan ten laatste tegen 10 juli via www.kortrijk.be/grasperitief. De rommelmarkt vindt plaats tussen 10u en 14u. Die dag is er ook een Grasperitiefconcert. De Bissegemse Grasperitieven zijn intussen een traditie. Op 16 juli kan je genieten van stomende Franse rock van Les Sacs a Sacs. Zij bestaan intussen ruim dertig jaar. Het besef dat les sacs de ‘30’ voorbij zijn, zette de band aan het denken met de idee om terug te grijpen naar de goeie tijd van de Franse rock, wat resulteerde in TARATATAAAA! (naar analogie met het TV-programma op France 2). Nummers van Dutronc tot Arno, van Halliday tot Gainsbourg. Nostalgie!

IMG_20220821_121254431.jpg
  • jpg

Vrijdag 11 tot zondag 13 augustus: Festival 'The Place To Be' van Jeugdhuis De Plekke

Tijdens het weekend van 11 tot 13 augustus wordt het grasplein aan De Troubadour omgetoverd tot het festivalterrein van The Place To Be. Dat gratis driedaags festival wordt georganiseerd door het afscheidnemende bestuur van het jeugdhuis De Plekke. Vrijdagavond richt zich op de Bissegemse jongeren met een mix van lokale DJ's. Zaterdag zijn er live-optredens in genres als gipsy, blues en jazz, punkrock en balkan. Op zondag zijn er aperitiefconcerten van o.a. de Franse chanson-groep Les Tripes. Het volledige programma vin je op www.jhdeplekke.be.

7E0F94BC-C464-4911-88F7-4F1CE6E651D0_4_5005_c.jpeg
  • jpeg

Zondag 20 augustus: Grasperitief 2

Op zondag 20 augustus vindt het tweede Grasperitief-concert plaats. Stadsartiest A Sombra da Bananeira brengt je met hun mix van Braziliaanse choro en Manouche in hogere zomerse sferen. Frivole, opwindende melodieën worden geruggesteund door een solide ritmesectie met basis in de Early Swing. De Grasperitieven vinden plaats tussen 11 en 14 uur op het grasveldje aan het OC. Toegang is gratis. Voor de deelnemers is er de mogelijkheid tot vrije pic-nic op het grasveldje. Drankafname gebeurt aan de bar van het OC.

Bissegem Klinkt! is de start van een feestelijke zomer in en rond De Troubadour. Een openluchtcinema, de Grasperitieven zijn altijd gezellig, een meerdaags festival van Jeugdhuis De Plekke... Er valt hier de komende maanden vanalles te beleven. Ik kijk ook uit naar de nieuwe grote muurschildering die hier zal gezet worden tijdens Bissejam. Er beweegt hier dus het een en ander. En sinds begin deze week is ook het wijkteam van Bissegem hier gevestigd. De locatie in De Vlaskapelle aan WZC Biezenheem was te klein geworden. Je vindt het wijkteam nu in de kazerne boven de bibliotheek. Stephanie Demeyer, schepen van OC's

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL