Zomers spelen in Kortrijk: nu ook zomerspeelplein in Aalbeke

De ambitie in het bestuursakkoord “Kortrijk, Beste stad van Vlaanderen” is duidelijk. Binnen een straal van 400 meter van de woonplaats van elke gezinswijk moet er een speelzone te vinden zijn. Het zomerspeelplein Grote Markt is nog steeds het gezicht van dat speelruimtebeleid en ook dit jaar met zijn 11de editie even succesvol. Dat succes wordt deze beleidsperiode jaarlijks uitgebreid naar een deelgemeente. Dit jaar is Aalbeke aan de beurt op Aalbekeplaats. Maar dat is niet het enige. In Marke gaat een derde editie van het zomerspeelplein van start. Samen met het zomerspeelplein Grote Markt gaat het dit jaar dus om drie zomerspeelpleinen, nog los van de zomerspeelpleinen in Rollegem en Bellegem die permanent geworden zijn.

Speelplein Aalbeke (c) Kortrijk
  • jpeg
Speelplein Aalbeke (c) Kortrijk
  • jpeg
Speelplein Aalbeke (c) Kortrijk
  • jpeg
Speelplein Aalbeke (c) Kortrijk
  • jpeg
Speelplein Aalbeke (c) Kortrijk
  • jpeg
Speelplein Aalbeke (c) Kortrijk
  • jpeg

Met de recente grootschalige renovatie van de kerk en het Ontmoetingscentrum, komt het zomerspeelplein op Aalbekeplaats op het juiste moment. Er zijn speeltoestellen voorzien voor jonge en oudere kinderen. Voor de kleinsten is een speciale kleuterschommel voorzien. In de keuken kan naar hartenlust zandtaarten gebakken worden. Naast klimmen en glijden, zijn er ook spelborden voorzien. Zo is er samen met een pingpongtafel en een petanqueplein ook voor tieners en volwassenen een mooi speelaanbod. De volledige speelzone is omringd met een afsluiting, voor een veiligere omgeving voor de jongsten.

Het zomerspeelplein is van de hand van Dentra Events, een Kortrijkse firma gespecialiseerd in bouw en verhuur van speeltoestellen. De stad investeert 15.000 euro. De opening wordt samen gevierd met de kinderen van het eerste leerjaar van vrije basisschool 't Biekorfje.

Van zomerspeelplein naar permanente speelzone

Aalbeke is de vijfde deelgemeente die een eigen Zomerspeelplein heeft na Rollegem (2019), Bissegem (2020), Marke (2021-2022) en Bellegem (2021). Maar de zomerspeelpleinen zijn niet overal tijdelijk. Op sommige plaatsen vullen ze een blinde vlek in waarbij na overleg met de buurt, kinderen, jeugdverenigingen, ... beslist werd om de speelzones permanent in te richten. Zo verkregen de zomerspeelpleinen op Rollegemplaats en in Bellegem net naast OC De Wervel hun vaste plaats.

En in Marke wordt voor het derde jaar op rij het zomerspeelplein opgetrokken in het park nabij het OC Marke. Het gaat om een unieke samenwerking met het Markse Circus Remenos. Samen met kinderen uit de buurt werd via een workshop timmeren een heus houten fort in elkaar geknutseld.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL