Kortrijk kiest terug voor groene Mobit-deelfietsen

De Mobit- deelfietsen die van 2017 tot 2020 onze stad groen kleurden, zijn vanaf augustus terug van weggeweest. Na een samenwerking van 3 jaar met Donkey Republic, kiest de stad Kortrijk opnieuw voor Mobit als deelfietsverlener, dit via het lopende raamcontract van Leiedal. Er zullen opnieuw 200 fietsen beschikbaar zijn en nieuw bij Mobit is dat zij nu net zoals Donkey Republic werken met vaste drop-offpunten of 'hubs', verspreid over de stad en de deelgemeenten. De bestaande hubs blijven behouden én er wordt gekeken voor extra hubs in het centrum.

Archiefbeeld Mobit (c) Kortrijk
  • png
Archiefbeeld Mobit (c) Kortrijk

Sinds juni 2020 exploiteert de firma Donkey Republic in opdracht van stad Kortrijk 200 deelfietsen. Deze opdracht liep af eind mei 2023. Er werd beslist om in te tekenen in het raamcontract van Leiedal, waarin de uitrol van deelfietsen in de regio op 9 december 2022 gegund werd aan Sentinel NV (Mobit). De samenwerking met Mobit zal de stad Kortrijk 52.800 excl. BTW euro per jaar kosten. Het volledige aanbod van 200 fietsen zal vanaf 1 augustus beschikbaar zijn, maar we doen er intussen alles aan om zo snel mogelijk al een beperkt aantal fietsen in het centrum te voorzien.

Regionaal deelfietssysteem via Leiedal

Naast Kortrijk zullen ook andere steden en gemeenten die deel uitmaken van de intercommunale Leiedal een samenwerking aangaan met Mobit, wat een enorm voordeel betekent voor de bevordering van duurzame mobiliteit. Gebruikers zullen met de deelfietsen van Mobit kunnen fietsen van de omliggende steden en gemeenten naar Kortrijk en omgekeerd, waardoor ook grotere afstanden per deelfiets kunnen afgelegd worden.

We hebben zeer goede ervaringen met de deelfietsen van Mobit. Het grootste voordeel bij deze wissel voor de gebruiker is dat de fietsen zullen kunnen gebruikt en achtergelaten worden in alle buurgemeenten van de regio die ook intekenen op het raamcontract. We danken ook Donkey Republic voor de fijne samenwerking van de afgelopen jaren.  Axel Weydts, schepen van Mobiliteit

Tarieven

De prijs voor de gebruiker bedraagt: 

1e uur: €0,6 / 20 min.

2e uur: €0,65 / 20 min.

3e uur: €0,8 / 20 min.

Volgende uren 1.00€ / 20 min.

Voor ritten korter dan 5 min. geldt een voordeel tarief van €0,29

Dagpas voor €3

Abonnement: €45 voor 3 maanden ( 300 coupons voor ritten van 60 min. voor een periode van 3 maand)

Waarborg terugbetaald

Klanten van Donkey die hun account stopzetten in Kortrijk verliezen hun geld niet. Het resterende bedrag en de waarborg wordt terugbetaald.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL