Andere ingang stadhuis tijdens werken Leiestraat

Vanaf dinsdag 30 mei werkt Fluvius in de Leiestraat. De normale ingang van het stadhuis (Leiestraat 21) is hierdoor tot zaterdag 24 juni niet bereikbaar.

Je bereikt het stadhuis tijdens die periode via een tijdelijke ingang in de binnentuin. Neem ter hoogte van de Leiestraat 9 de trappen omhoog en volg de rode pijlen. Kom je van de Grote Markt of de Rijselsestraat of ben je rolstoelgebruiker of slecht ter been? Neem dan de ingang naast het historisch stadhuis in de Rijselsestraat. Loop daar onder de poort door en volg de rode pijlen. Even verder op de binnenkoer aan de trappen naar beneden vind je een lift. 

De werken betreffen nutswerken in opdracht van Fluvius. Het zijn voorbereidende werken om de nutsleidingen te verplaatsen in het kader van de verdere verlaging van de Leieboorden. Voetgangers kunnen de Leiestraat passeren via het voetpad aan de kant van de bibliotheek. Voor fietsers en auto's is een omleiding voorzien via de Handboogstraat - Konventstraat - Onze-Lieve-Vrouwestraat. Zwaar verkeer wordt al eerder omgeleid.

Tijdelijke ingang stadhuis (c) Kortrijk
  • jpg
Tijdelijke ingang stadhuis (c) Kortrijk

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL