Tourniquet zet de deur open voor recreatieve lopers op SC Wembley

Recreatieve lopers hebben sinds kort vrij toegang tot de hoogwaardige atletiekpiste van SC Wembley. Via een draaihek kunnen zij - buiten de trainingsuren van de atletiekclub - op de piste lopen tussen 8u en 22 uur.

Ruimere toegang

Tot voor kort konden recreatieve lopers enkel via de aanwezige zaalsportmedewerker toegang krijgen tot de semi-gesloten atletiekpiste. Dit kan nu gewoon via een tourniquet of draaihek, zonder specifieke toegangskaart. Daardoor kunnen gelegenheidslopers elke dag vanaf 8 uur tot 22 uur op de piste lopen, weliswaar buiten de trainingsuren van de atletiekclub of scholen die de accommodatie op regelmatige basis reserveren. Door deze ingreep kan men er dus ook op zaterdag of zondagnamiddag lopen of zelfs na de trainingsuren van de club. De gebruiker dient enkel de beschikbaarheid van de piste te consulteren via https://vrijetijd.kortrijk.be (verderkliken op 'zaalreservering').

Minder hinder

Door de installatie van de tourniquet is het onmogelijk voor fietsers of bromfietsen om de piste op te rijden. De hoogwaardige atletiekpiste wordt nu exclusief terrein voor diegenen die er op een functionele wijze voor de sportbeleving gebruik willen van maken, altijd in aangepaste sportkledij.

Realisatie

De tourniquet werd geplaatst door de firma voor afsluitingen Wille uit Waregem. Kostprijs van deze investering is € 16.000 (incl BTW).

Sport voor iedereen in onze stad zo toegankelijk mogelijk maken is 1 van de beleidslijnen waar we sterk op inzetten. Met deze realisatie kunnen we tegemoet komen aan de wens van de vele recreatieve lopers die op regelmatige basis in hun vrije tijd in optimale omstandigheden hun favoriete sport, het lopen, willen beoefenen.   Schepen van Sport Wouter Allijns

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL