Week van de Freerunning: Kortrijk zet samen met andere Vlaamse steden parkour en turnen in de kijker

Van zaterdag 13 mei tot zondag 21 mei organiseert de stad de Week van de Freerunning met een breed aanbod van initiaties met ondersteuning van Sport Vlaanderen, extra toestellen en verschillende events, in samenwerking met de freeruncommunity Exception Movement.

In Kortrijk kent freerunning een grote aantrek. De stad investeerde de laatste jaren in de sporttak met onder andere het Urban Sports Park in en rond Jeugdcentrum Tranzit. En er komt een nieuw freerunningpark onder de Ronde Van Vlaanderenbrug. Naar aanleiding van het WK turnen, dat plaatsvindt in Antwerpen van 30 september tot 8 oktober, zet Sport Vlaanderen samen met 19 Vlaamse steden en sportorganisaties freerunning of parkour de komende maanden in de kijker. Kortrijk spurt en klimt mee.

Het Urban Sports Park wordt uitgebreid! Een hele week lang wordt de fuifzaal van Jeugdcentrum Tranzit omgebouwd tot freerunparkour met loopbalken, rekstokken, klimmuren en niet te ontbreken valmatten. Deze materialen worden voorzien door Sport Vlaanderen.

Het uitgebreide Urban Sports Park staat open voor iedereen. Er zijn 12 initiatielessen van een uur voorzien voor jongeren, buiten de schooluren. En voor de Kortrijkse scholen zijn er 9 verschillende initiaties van een uur voorzien tijdens de schooluren. De interesse hiervoor is bijzonder groot want alle sessies zijn volzet. Daarnaast wordt er op zondag een exclusieve workshop voor meisjes ingericht en ook hiervoor schreven zich een 20-tal sportieve dames in.

Samen met Springstof Parkour en Skay Urban Academy, twee organisaties met expertise rond parkour uit Leuven en Hulsthout, wordt van maandag tot en met zondag een pop-up freerunningpark onder de Ronde Van Vlaanderenbrug gebouwd. Nu nog pop-up, want bezoekers zullen tijdens een inspraakmoment (woensdag 17 mei van 14u tot 17u) kunnen aangeven hoe het nieuwe vaste freerunningpark onder de brug er uit zal zien.

Met het Urban Sports Park als uitvalsbasis zijn er verschillende parkour challenges die deelnemers de Kortrijkse binnenstad op een spurtende en klimmende manier doen ontdekken.

Op zaterdag 20 en zondag 21 mei wordt het weekend gevierd. Tijdens een discojam kunnen bezoekers en experts van de sport hun vaardigheden tonen. Inclusief discolichten en lokale dj's!

Alle info over de Kortrijkse week van de freerunning is terug te vinden via de stadswebsite.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL