Opnieuw massacantus en ondertekening doopcharter in Kortrijk

De studentenclubs van Kortrijk, de grootste studentenstad van West-Vlaanderen, verzamelen zich op woensdag 17 mei op het Schouwburgplein voor de jaarlijkse massacantus. Het belooft een avond te worden vol goede sfeer en uitbundig gezang, met de studentenclubs die van deze gelegenheid gebruik maken om het doopcharter te ondertekenen.

 

Net als voorgaande jaren wordt het evenement georganiseerd door het Senioren Konvent Kortrijk, het overkoepelende orgaan van alle Kortrijkse studentenclubs. De lijst van deelnemende clubs -in alfabetische volgorde- zijn: Centaura, De Barsol, De Brossers, Den Ipsoc, Ecliptica, EDGE, ESN Leonardo, Induscientia, Kerberus, Kulak Praesidium, Mercurius, Moeder en Vader Kanon, Riva Rocci. De massacantus biedt plaats voor zo'n 350 studenten. Het Io Vivat wordt om 19u ingezet en de cantus duurt tot 22u.

Ondertekening doopcharter

Voorafgaand aan de cantus komen de praesessen van de clubs bijeen om het doopcharter te ondertekenen, een jaarlijkse traditie waarbij de nieuwe leden op passende wijze worden ingelijfd bij een studentenvereniging naar keuze. Het doopcharter benadrukt respect en geweldloosheid, met humor en vriendschap als belangrijkste factoren van een doop. Na het tekenen van het charter vieren de clubs dit met het nodige gerstenat, voordat ze zich de komende periode voorbereiden op de aankomende studie- en examenperiode.

Het is geweldig om te zien hoe onze Kortrijkse studenten zowel ontspanning als verantwoordelijkheid combineren tijdens deze massacantus. Ik ben trots op hun toewijding aan veilige en respectvolle dooprituelen. Kelly Detavernier, Schepen van Onderwijs

EXTRA VOOR PERS

De ondertekening van het doopcharter vindt plaats op woensdag 17 mei om 18.30 uur op het Schouwburgplein, in aanwezigheid van Kelly Detavernier, schepen van onderwijs.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL