Vijf jaar volksrestaurant VORK

Maaltijdbedeling Kortrijk op hoogste peil ooit

Vijf jaar geleden zwaaiden de deuren van volksrestaurant VORK open. De maaltijdbedeling aan huis van Zorg Kortrijk en de maaltijden in onze wijkcentra worden sinds 2018 aangevuld met een volwaardige restaurantbeleving. We mogen VORK intussen een succes noemen. De opleidingen keuken- en zaalmedewerker leverden al heel wat broodnodige werkkrachten af voor de horeca. Het aantal maaltijden ging  - met een dip tijdens corona - in stijgende lijn en het aantal klanten met sociaal of extra-sociaal tarief groeit. Vandaag wordt de 100.000ste maaltijd geserveerd! En vrijdag 12 mei vieren we vijf jaar VORK met een receptie en pastabuffet, iedereen is er welkom.

Het OCMW doet al sinds 1978 aan maaltijdbedeling, maaltijden worden bereid in de centrale keuken in De Nieuwe Lente. De maaltijdbedeling aan huis kende een enorme toename tijdens corona en blijft op een hoog peil. Zeven maaltijdbedelers staan in voor vier maaltijdrondes per week en dit voor 550 unieke klanten. We zetten ze vandaag in de bloemetjes voor de ongelooflijke inspanningen die zij sinds de coronacrisis leveren.

Ook in verschillende van de wijkcentra kunnen buurtbewoners een maaltijd nuttigen en sinds corona zijn er diverse afhaalmogelijkheden. Dankzij de investeringen van het lokale bestuur in gezonde en betaalbare maaltijden heeft de maaltijdbedeling in Kortrijk zijn hoogste peil ooit bereikt. De nood blijft hoog, daarom willen we op termijn doorgroeien van in totaal 200.000 maaltijden op jaarbasis in VORK, aan huis en in de wijkcentra naar 240.000 maaltijden.

Philippe De Coene (c) Kortrijk
  • jpeg
VORK (c) Kortrijk
  • jpeg
VORK (c) Kortrijk
  • jpeg
Maaltijdbedelers (c) Kortrijk
  • jpeg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL