Verkeerswijziging voor aanleg trompetaansluiting

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte in februari 2022 met de voorbereidingen voor de aanleg van een trompetaansluiting voor het op- en afrittencomplex van de A19 met de R8 in Kortrijk. Vanaf 28 april verplaatst de werfzone en is er een wijziging in de verkeerssituatie.

Uitgevoerde en lopende werken

De werken aan het grondverzet ter hoogte van de nieuwe trompetaansluiting zijn nog steeds lopende. Zolang het weer het toelaat zal de aannemer de zone verder uitgraven. De heiwerken voor de paalfundering van de nieuwe brug over de R8 zijn reeds achter de rug. Momenteel zijn de werken aan de brug in volle gang, waarbij de onderbouw reeds volledig is geplaatst. Intussen is de aannemer ook gestart met het plaatsen van het betonnen brugdek boven de buitenring.

Fasewissel vanaf 28 april

Op 28 april volgt de volgende fasewissel voor dit project. Daarbij verplaatst de werfzone zich opnieuw naar de binnenring, waardoor het lokale verkeer op de buitenring van de R8 zal moeten rijden. Deze werfsituatie blijft duren tot het najaar. Door deze werfsituatie zal de afrit Gullegem/Waterven (komende van Bissegem) afgesloten worden. Er wordt een omleiding via de R8 voorzien. 

Omleiding doorgaand verkeer

De huidige omleiding voor het doorgaand verkeer blijft van kracht na de fasewissel. Verkeer dat via de E403 en de E17 van Ieper naar Kortrijk-Noord rijdt en verkeer dat van Kortrijk-Zuid naar Ieper rijdt, volgt een omleiding via de E403 en de E17: de aansluiting van de binnenring R8 met de A19 is afgesloten.

Fasewijziging
  • jpg
Fasewijziging

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL