Raadskelder zoekt uitbater-investeerder

Iconische kelder onder het stadhuis moet in het najaar weer toegankelijk zijn voor het grote publiek

Sinds Criss Cross haar laatste feest hield in de Raadskelder, staat Kortrijks bekendste kelder opnieuw leeg. Daar moet dit jaar opnieuw verandering in komen. Er wordt gezocht naar een uitbater-investeerder die de Raadskelder nieuw leven inblaast.

De Kortrijkse Raadskelder spreekt nog steeds tot de verbeelding van vele Kortrijkzanen. De Raadskelder, waarvan de oudste delen dateren van de 13e eeuw, was vroeger een gekend café. De jongere Kortrijkzanen kennen het vooral als nachtclub Criss Cross. Een pracht van een historische locatie die momenteel weinig tot niet gebruikt wordt.

Het stadsbestuur ziet daar graag verandering in komen. Daarom werd op de gemeenteraad van maandag 16 januari beslist om kandidaat-uitbaters de kans te geven een voorstel in te dienen. Er wordt gezocht naar een kandidaat die de Raadskelder nieuw leven inblaast met een kwaliteitsvol en creatief project. Dit hoeft niet noodzakelijk een horecaconcept te zijn maar mag zeker ook een cultureel concept of een mengvorm zijn. Een nachtclub zal niet meer worden toegestaan om geen overlast te veroorzaken voor de omwonenden.

De concessie van de Raadskelder die nu in de markt wordt gezet heeft een minimale duur van 9 jaar en kan tweemaal verlengd worden met 3 jaar. Een maximale duur dus van 15 jaar. Deze periode moet voldoende zijn om de investeringen die moeten gebeuren in de Raadskelder te dragen.

De Raadskelder is een iconische en historische plek die toegankelijk moet zijn voor het grote publiek. Daarom zoeken we kandidaat-uitbaters die het potentieel van de Raadskelder kunnen waarmaken en willen investeren in een creatieve invulling die veel mensen op de been zal brengen. De terrasmogelijkheid in de Leiestraat is in dat opzicht een gamechanger, het geeft meer mogelijkheden aan de uitbating en zal extra interesse opwekken. Zo willen we een stukje Kortrijks erfgoed teruggeven aan de Kortrijkzaan. Wouter Allijns - schepen van Economie

Meer info kan je vinden op www.kortrijk.be/concessies en kan opgevraagd worden bij vastgoed@kortrijk.be

Raadskelder stadhuis - terras_zijkant.jpg
  • jpg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL