Kruispunt Zeger van Heulestraat - Lage Dreef officieel geopend

Sinds de heraanleg van de dorpskern van Heule (opengesteld in 2018) was het kruispunt Zeger van Heulestraat – Lage Dreef – Antoon van Liedekerkeweg tijdelijk ingericht. Voorbije zondag organiseerde de stad samen met het buurtcomité een nieuwjaarsdrink om het eindresultaat van de vernieuwde en belangrijke toegangspoort van Heule te vieren.

Zowel het kruispunt als een deel van de Lage Dreef (tussen kruispunt en containerpark) werden opnieuw ingericht. Ondergronds werden de rioleringen vernieuwd om het propere regenwater te scheiden van het vuile water en bovengronds werd meer groen aangelegd met een duidelijkere start van de fietszone en dus meer veiligheid voor fietsers, wandelaars en automobilisten. Een verkeersplateau werd aangelegd om de snelheid te temperen bij het binnenrijden van de dorpskern. Dit verhoogt de algemene veiligheid. Daarnaast werd het kruispunt voorzien van een nieuw groen pleintje met zitbanken en zes nieuwe bomen. De parkeerplaatsen werden voorzien in waterdoorlatende materialen. Ook de toegangsweg tot OC De Vonke kreeg een opknapbeurt.

 

Wegenbouw Ockier werd aangesteld als aannemer en ging van start begin juni 2022. Met de herfst van vorig jaar, eind oktober 2022, konden we de straat al terug openstellen. De kostprijs van de heraanleg bedroeg € 370.000 inclusief BTW.

Dit is een belangrijke aanpassing voor deze belangrijke toegangsweg tot de Heulse dorpskern. Verkeersveiligheid stond ook hier weer voorop. Een verkeersplateau in combinatie met een veel overzichtelijker kruispunt moet de veiligheid verbeteren. We maakten van de gelegenheid gebruik om ook een groen pleintje te voorzien, wat veel aangenamer is voor de bewoners, dat werd al bewezen tijdens de nieuwjaarsreceptie van het buurtcomité. We bedanken de ondernemers en bewoners voor het geduld en het begrip tijdens deze werken met toch wel aanzienlijke hinder.  Axel Weydts, schepen van openbare werken
Als buurtcomité zijn we heel blij met de opkomst. Ondanks het minder mooie weer, konden we toch rekenen op de aanwezigheid van een 100-tal buurtbewoners. We waren blij samen te mogen klinken op het nieuwe jaar én op de opening van 'ons' nieuwe kruispunt en pleintje, waarvan de heraanleg omwille van de verkeersveiligheid écht wel nodig was. En al hebben de werken dan wat langer geduurd dan gepland, we zijn als buurt heel tevreden met het resultaat. Nancy Geeroms, namens enkele buurtbewoners. 
IMG_5739.jpeg
  • jpeg
Opening Zeger van Heulestraat (c) Kortrijk
  • jpeg
Opening Zeger van Heulestraat (c) Kortrijk
  • jpeg
Opening Zeger van Heulestraat (c) Kortrijk
  • jpeg
Opening Zeger van Heulestraat (c) Kortrijk
  • jpeg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL