Kortrijk bedankt Team Nette Stad tijdens Week van het Afvalteam

Van 14 tot en met 20 november is het Week van het Afvalteam. Ook Stad Kortrijk zet graag zijn afvalophalers, recyclageparkwachters en medewerkers van Team Nette Stad in de kijker. Burgemeester Ruth Vandenberghe bedankte hen woensdag met pralines.

Afvalophalers (c) Kortrijk
  • jpeg
Afvalophalers (c) Kortrijk
  • jpeg
Afvalophalers (c) Kortrijk
  • jpeg
Afvalophalers (c) Kortrijk
  • jpeg

Elke dag, in weer en wind en ook in het weekend, gaan de 25 afvalophalers van Stad Kortrijk op pad. Samen met onze 15 recyclageparkwachters en 40 medewerkers van Nette Stad houden ze Kortrijk proper. Een niet te onderschatten job blijkt uit cijfers van Interafval. De organisatie registreerde een week lang de inspanningen van afvalophalers en stelde vast dat ze 66.000 stappen zetten. Dagelijks lopen ze meer dan 10 kilometer en elke ophaalronde verbranden ze bijna 3.000 calorieën. Daarbij komt nog de tonnen afval die recyclageparkwachters elke dag sorteren.

Bedankingscampagne

Om deze medewerkers allemaal te bedanken, zetten afvalintercommunale Imog en Interafval samen met Kortrijk haar schouders onder een bedankingscampagne. Burgemeester Ruth Vandenberghe trok woensdag naar het recyclagepark van Heule en het depot in Marke om hen te bedanken. Elke medewerker kreeg een doosje pralines.

Een nette stad is een van de prioriteiten in ons bestuursakkoord. We sensibiliseren en handhaven continu, maar een bedanking is zeker ook op haar plaats. Het werk dat onze medewerkers van Team Nette Stad doen, in weer en wind en tijdens het weekend, valt niet te onderschatten. Respect voor hen en hun werk lijkt mij evident.  Ruth Vandenberghe, burgemeester Kortrijk

Stem mee over beleid Nette Stad

Ook inwoners kunnen het Team Nette Stad helpen door afval correct aan te bieden, zowel aan de ophalers als aan de recyclageparkwachters. Wie inspraak wil over het beleid rond Nette Stad kan van 28 november tot en met 4 december deelnemen aan het Digitaal Referendum. Meer info via https://www.kortrijk.be/digitaalreferendum.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL