Tables d'Hôtes brengt mensen samen tijdens Week van de Smaak

Van 21 tot en met 27 november kan je je smaakpapillen verwennen. Tijdens de Week van de Smaak kan je immers aanschuiven aan 'Tables d'Hôtes'. Mensen met een migratieachtergrond uit Kortrijk, Kuurne en Harelbeke bereiden dan een maaltijd die typisch is in hun cultuur.

Sfeerbeeld Krac/Tables D'hôtes.jpg
  • jpg

Tijdens deze nieuwe editie kunnen deelnemers proeven van o.a. de Congolese, Pakistaanse of Algerijnse keuken. Naast het voorschotelen van de maaltijd, gaan de hobbykoks in interactie met de gasten en vertellen ze over hun levenservaringen en interesses. Tables d'Hôtes is een project waar we actief inzetten op het samenbrengen van mensen. We versterken mensen en verbreden netwerken door de kracht van verhalen en dialoog. Koken verbindt iedereen en is dan ook een sterk middel om Kortrijkzanen samen aan tafel te zetten. De slogan 'Samen smaakt beter' van deze editie kan niet toepasselijker zijn.

 

Tables d'Hôtes blijft een sterk project waar je ziet dat Kortrijkzanen vaak hun woonkamer ter beschikking stellen om voor een diverse groep te koken én om zo nieuwe mensen te leren kennen. Zo gaan deuren open om mensen te ontmoeten met o.a. een Colombiaans , Marokkaans, of Turkse achtergrond. Ook dit jaar kan je Tables d'Hôtes dicht bij huis vinden, want sommige hobbykoks bereiden voor grotere groepen een maaltijd in een OC of wijkcentrum in je buurt.

Tables d'Hôtes is een leuk, creatief en vooral lekker concept om mensen van verschillende culturen samen te brengen. In Kortrijk is het intussen een begrip, want we zijn al aan onze zestiende editie toe. Wie zijn passie voor eten wil delen en interessante levensverhalen wil horen, raad ik zeker aan om deel te nemen. Ruth Vandenberghe, burgemeester

Ontdek het volledige menu en aanbod op www.kortrijk.be/table-dhotes-week-van-de-smaak-2022. Schrijf je ook in op deze website en geniet van een culinaire avond of middag naar keuze.

Praktisch 

Prijs: 17 euro/persoon (Uitpas-korting mogelijk) 

Alle locaties zijn in Kortrijk, Kuurne of Harelbeke, het exacte adres wordt bij de reservatie meegedeeld. 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL