Bekijk en maak zelf projecties op historische gevel Broelkaai 6

De laatstejaarsstudenten Bachelor Devine (Digital Design & Development) palmen vrijdagavond 28 oktober de gevel van Broelkaai 6 in. Met een Interactive Projection Mapping nodigen ze inwoners en passanten uit om samen creatieve experimenten en mini-games uit te proberen. De installatie kadert in het programma van WONDER Creativity Festival.

De studenten bouwen in 1 week interactieve projecties waarbij het historische gebouw aan de verlaagde Leieboorden hun canvas vormt. Zo word je ondergedompeld in een digitaal spektakel dat je kan aansturen met smartphones, tablets en sensoren. De digital creatives van Devine vullen de avond met verschillende creatieve experimenten en mini-games. Elke 20 minuten laat een andere student het beste van zichzelf op de gevel verschijnen en kan je als publiek zelf deelnemen in hun projecten. Barco staat in voor het uitlenen van projectiemateriaal en schermen.

Als innovatieve hogeschool met een waaier aan creatieve opleidingen kan Howest niet ontbreken op het WONDER-festival. In de Budafabriek nemen onze studenten van Industrieel Productontwerpen en Digital Design and Development (Devine) creatieve handen en brains op sleeptouw. Nikolaas Bouckuey, opleidingsmanager Howest - cluster Design Technology & Arts 

Digitale makers van de toekomst

Digital Design & Development is een volwaardige bachelor van 3 jaar aan KASK & Conservatorium, de school of arts van HOGENT en Howest. Als Deviner gebruik je design-, development- en researchskills om online ervaringen vandaag én in de toekomst vorm te geven. Het hele curriculum is gesteund op deze 3 futureproof skills. In deze sector is Devine dé referentie voor toptalent. Eens afgestudeerd, ga je meteen aan de slag als Experience Designer, Front-end Developer, Interaction Designer, Motion Designer, Full Stack Developer, Mobile Developer of kortweg Deviner. Ontdek alles over deze opleiding op hun website.

Bekijk hier enkele beelden van vorig jaar en 2019

Praktisch

Vrijdag 28 oktober, 20 - 22u, Broelkaai 6

Gratis toegang

Voorzie warme kledij

EXTRA VOOR PERS

Er is een mogelijkheid tot interview/foto met de studenten tijdens de projecties op vrijdag 28 oktober tussen 20 en 22 uur aan Broelkaai 6.

Bevoegd

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL