Laatste loodjes voor de openstelling van de N43

De wegeniswerken aan de N43 Aalbeke - Marke gaan hun laatste 2 weken in. De laatste loodjes gaan wel even zwaar wegen. Vanaf maandag 17 oktober 2022 gaat de N43 dicht tot het einde van de werken. Op 29 oktober 2022 zal de N43 dan opengesteld worden voor alle verkeer. 

Vanaf 17 oktober

Vanaf maandag 17 oktober 2022 gaat de aannemer in het resterende deel nog middengeleiders aanbrengen, riooldeksels op hoogte brengen, verkeerslichten plaatsen, … Om deze werken in alle veiligheid te kunnen uitvoeren, worden de omleidingen dus bijgesteld. Plaatselijk zullen de bewoners nog aan hun woning geraken maar er zal geen doorgaand verkeer meer mogelijk zijn zoals nu tot aan de Abdijmolenweg. Daarom zal er een omleiding zijn naar Aalbeke via de Dumoulinlaan – Baliestraat – Ijzerpoort – Rekkemsestraat. Naar Kortrijk zal men weer even via de Rodenburgstraat moeten, daarom worden de paaltjes op het einde van de straat terug weggenomen voor een week. De oversteek ter hoogte van het kruispunt Abdijmolenweg / Vannestes Molenstraat zal ook nog mogelijk zijn.

 

Week van 24 oktober

In de week van 24 oktober (de week voor de herfstvakantie), zal er geasfalteerd en gemarkeerd worden. Die week zal er totaal geen verkeer mogelijk zijn op de N43 tussen de R8 en de Keizerstraat. De omleidingen zullen in die week ook bijgesteld worden want vanaf zaterdag 22 oktober gaat de Baliestraat terug open. Vanaf dan zal men opnieuw via de Baliestraat naar Aalbeke kunnen rijden. Dat alles om dan vrijdagavond 29 oktober 2022 het verkeer terug rechtstreeks van Kortrijk naar Aalbeke en omgekeerd te laten rijden.

 

Her en der zal er nog wat afwerking zijn aan de trottoirs (bv. rond de verkeerslichten) en de groenaanleg zal op zich laten wachten tot het plantseizoen, maar deze hinder zal plaatselijk en minimaal zijn. Nu nog hopen op gunstige weersomstandigheden zodat alles kan doorgaan zoals gepland.

N43.jpg
  • jpg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL