Dansfeest Tinekesfeesten verhuist van tent Lagaeplein naar Tinekesbos

In de nacht van vrijdag 9 september op zaterdag 10 september moesten de feestvierders van 'Friday Beats' de tent op het Lagaeplein verlaten. De plankenvloer net voor het podium was voor een deel verzakt. Niemand raakte gewond, maar er werd wel beslist om de tent te ontruimen en af te sluiten. Na controle door de stellingbouwer en extra overleg met de veiligheidsdiensten werd beslist om het dansfeest van vanavond te verhuizen naar het Tinekesbos.

Na het incident vorige nacht kwam de organisatie meteen ter plaatse om samen met de brandweer en veiligheidsdiensten de nodige herstellingen uit te voeren. De stellingbouwer kon de tent daarop vrij snel opnieuw vrijgeven voor 'statische' activiteiten, waardoor de Dorpsbrunch en de Heu(l)se Dorpsquiz van vanmiddag zonder gevaar kon plaatsvinden.

Omdat een volledige herkeuring van alle stellingen onder de plankenvloer niet mogelijk is tegen vanavond, werd om veiligheidsredenen beslist om het dansfeest (van zaterdagavond 10 september) te verhuizen naar een andere locatie. Tijdens een crisisvergadering met Stad Kortrijk, hulpverleningszone Fluvia, Politiezone VLAS en vzw Tinekesfeesten werd gekozen voor de uitbouw van een nieuw festivalterrein in het Tinekesbos.

Dankzij een knap staaltje teamwork en vele helpende handen konden extra herassen worden aangeleverd voor de uitbouw van het nieuwe terrein. Ook de podiumwagen op het Lagaeplein werd verplaatst, bijkomende lichtmasten werden gehuurd en de organisatie kon de bars en tentjes vrij snel verhuizen naar het Tinekesbos.

Feestvierders zijn vanavond dan ook meer dan welkom in het Tinekesbos. De ingang is voorzien langs de kant Stijn Streuvelslaan. Hou er rekening mee dat voor de veiligheid ook de Stijn Streuvelsslaan verder werd afgezet tot aan het kruispunt met Muster. Er is een fietsstalling voorzien op de parking van Muster.

Plan Tinekesbos
  • jpg
Plan Tinekesbos

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL