Kortrijk ontving deze zomer bijna 200.000 bezoekers meer dan in 2021

De Kortrijkse zomer van 2022 was zonovergoten en dat lokte heel wat bezoekers naar onze stad. Ondanks dat er opnieuw onbeperkt kon gereisd worden, doen we toch 12% ( +186.954 bezoekers) beter dan 2021. We klokken af op 1.749.996 tijdens de zomermaanden. We naderen ook opnieuw het niveau van 2019, het laatste jaar pre-corona. We merken dat het verschil met 2019 vooral zit in de pieken tijdens de grote events.

Internationaal zien we dan weer een opvallende toename, zowel bij onze noorderburen als bij onze zuiderburen. We zagen meer dan dubbel zoveel Nederlanders deze zomer in vergelijking met 2021. Ook het aantal Fransen steeg gevoelig, van 46.537 bezoekers vorig jaar naar 57.594 dit jaar.

De zomer van 2022 was duidelijk een verademing voor iedereen. Iedereen was opnieuw vrij om ongebreideld te gaan en staan waar men wilde. En waar beter dan in Kortrijk? We hadden opnieuw een volwaardige Sinksen voor het eerst in 3 jaar, beide braderieën waren een succes en de zomermarktjes waren traditioneel publiekstrekkers voor de Kortrijkzaan zelf. We merken ook dat de stadsmarketingcampagnes in Frankrijk  hun vruchten afwerpen. We blijven hier verder op inzetten. Wouter Allijns - schepen van Economie

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL