Laatste 'normaal' Schouwburgseizoen voor de verbouwingen

Schouwburg Kortrijk krijgt de komende jaren een grondige makeover. De werken starten in 2023 en zo heeft de Schouwburg nog één cultuurseizoen in petto vooraleer het gebouw twee jaar de deuren sluit. Maar liefst 110 voorstellingen zijn er nu al aangekondigd in het komende cultuurseizoen! Het wordt meteen ook het tweede jaar van CUBO. Er wordt gemikt om te groeien naar zo'n 800 à 1.000 cultuurbouwers.

Straf cultuurjaar

Alles uit de kast halen. Dat moeten de schouwburgmedewerkers gedacht hebben voor het laatste 'normale' Schouwburgseizoen voor de grote werken. De agenda is nu al goed gevuld met 110 voorstellingen (!) en dan moet het programma van de festivals NEXT en Spinrag nog aangekondigd worden. Op het menu opnieuw voor elk wat wils.

Schouwburg Kortrijk: seizoen 22-23

Het dans- en theaterprogramma is dit seizoen verrassend en gewaagd. Heel wat opkomende en niet-gekende artiesten en gezelschappen krijgen een podium. Een uitdaging: want onbekend maakt onbemind. Maar laat dat de cultuurliefhebber niet afschrikken. Gezelschappen en artiesten als Cie Par Terre/Anne Nguyen, oester of Naomi Velissariou doen hier misschien geen belletje rinkelen, maar staan al lang op de internationale en dus de Schouwburgradar. Uiteraard is er ook plaats voor gevestigde waarden als Toneelhuis, NTGent, KVS en vele anderen.

Bij de populairdere genres als muziek en comedy kunnen de grote namen niet ontbreken: Flip Kowlier, Meskerem Mees, Alex Agnew, Gabriel Rios, Kommil Foo, Lieven Scheire,... allen passeren ze de revue. Verrassend: local heroe en aanstormend talent Hans Cools was de allereerste humorvoorstelling die uitverkocht. Er is een extra datum toegevoegd aan de kalender. Ook de ticketverkoop voor Ozark Henry loopt als een trein: de Kortrijkzaan brak 20 jaar geleden helemaal door met zijn plaat 'Birthmarks'. Om dat te vieren brengt hij een full band mee naar zijn hometown voor een onvergetelijk concert.

Artwork_Rios.png
  • png
SCHOUWBURG - POST 3 (3).png
  • png
ARTWORK_OzarkHenry.png
  • png
Artwork_HeatherNova.png
  • png
ARTWORK_NicoleBeutler.png
  • png
Artwork_CIEPARTERRE.png
  • png

Tickets en info: www.schouwburgkortrijk.be

>>> Wil je als journalist een interview met een specifieke artiest? Laat het weten aan Dries. Hij doet er alles aan om een interview te fixen.

Het grote jaar voor het voordelige CUBO-abonnement

Voor €15/maand onbeperkt toegang tot het podiumaanbod van Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA én bovendien toegang tot alle films in Budascoop. Onmogelijk! En toch slaagt Kortrijk erin om te experimenteren met dergelijke formule. In huidige crisistijden wordt bewust gekozen om de prijs per maand niet te indexeren of te verhogen. CUBO wil zo laagdrempelig mogelijk zijn. CUBO's investeren bovendien mee in het DURFFONDS, dat lokale creatieve ideeën met een positieve impact op onze regio ondersteunt. Zo bouwen we aan een veerkrachtige, creatieve regio en de titel ‘Culturele Hoofdstad van Europa 2030’.

We tonen hiermee dat we out-of-the-box denken én cultuur breed toegankelijk willen maken. Het is een stapsteen voor onze kandidatuur Culturele Hoofdstad 2030. In het eerste jaar zijn al meer dan 400 cultuurliefhebbers CUBO geworden. Deze early adopters tonen zich echte cultuurdurvers en zijn onze ambassadeurs! Nu is het tijd voor de grote sprong voorwaarts om een breder publiek te overtuigen en verder te groeien naar 800 à 1.000 CUBO's! Axel Ronse, schepen van Cultuur

Schouwburg Kortrijk zet in september een communicatiecampagne op om een breder publiek aan te spreken. Zo laten ze o.a. CUBO-gebruikers zelf aan het woord in enkele video's.

Céline vertelt waarom ze CUBOFAN is!
Dit seizoen is de grote test voor CUBO. We willen de sprong maken van 450 naar 1000 gebruikers. Als iedere huidige CUBO een nieuwe cultuurbouwer kan overtuigen, dan zetten we al een gigantische stap vooruit. Dergelijke formule is enkel leefbaar met een substantieel aantal gebruikers. Alexander Ververken, directeur Schouwburg Kortrijk
Dankzij CUBO merken we dat het publiek nieuwe artiesten leert kennen en al sneller een film meepikt die ze niet kennen. Tickets die ze anders niet zouden aankopen wegens 'te duur' of ‘te weinig gekend’. Kristof Jonckheere, directeur Kunstencentrum BUDA
CUBOFAN Thomas vertelt waarom hij cultuurbouwer is.

Meer info over CUBO vind je hier.

Verbouwing en renovatie: de voorbereiding start in juni 2023

In juni 2023 starten de voorbereidende werken voor de verbouwing en renovatie van de Schouwburgsite. De werken nemen twee jaar in beslag. Tijdens de sluitingsperiode zorgt het Schouwburgteam voor een alternatieve cultuurprogrammering op verschillende locaties.

Meer info over de verbouwingen vind je hier.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL