Opening pop-up regenboogcafé in Kortrijk

Deze zomer opent een pop-up regenboogcafé in Broelkaai 6 aan de verlaagde Leieboorden. In het kader van het regenboogactieplan creëren we zo een ontmoetingsplaats voor de LGBTI+ gemeenschap in de regio. Het café gaat elke derde zaterdag van de maand door vanaf juli, meer bepaald op ​​16 juli, 20 augustus, 17 september en 15 oktober. Telkens open van 14 tot 20 uur.

Regenboogplatform juni 22 (c) Kortrijk
  • jpg
Regenboogplatform juni 22 (c) Kortrijk
We willen dat iedereen zich thuis voelt in Kortrijk. Daarom richtten we onder meer een netwerk op voor de LGBTI+ gemeenschap: het Kortrijkse regenboogplatform met vrijwilligers en vertegenwoordigers van expertenorganisaties. Een van de punten die uit het platform naar boven kwam, is de nood aan een plaats om anderen te ontmoeten, maar ook ruimte voor informatie en ontspanning. Met een groep vrijwilligers werd daarom sinds begin dit jaar gewerkt aan een pop-up regenboogcafé dat dit jaar vier keer zal doorgaan op de site van Broelkaai 6. Philippe De Coene, schepen van Gelijke Kansen

Tijdens deze zaterdagmiddagen houden de vrijwilligers de bar open. Iedereen kan er terecht met vragen aan een onthaal- en informatiepunt. Dit kan gaan over alles: meer informatie over gender- en seksuele diversiteit, de lokale verenigingen in Kortrijk of een gewone babbel. Uiteraard kan je ook gewoon iets komen drinken en genieten van de gezellige locatie. Iedereen is welkom.

Op 16 juli gaat het regenboogcafé voor het eerst open en voorzien we een kleine expo over hoe de LGBTI+ beweging in Kortrijk sinds de jaren '70 geëvolueerd is. Op 20 augustus tonen we i.s.m. kunstencentrum Buda 's avonds in de tuin de film Pride.

Meer informatie op www.kortrijk.be/regenboogcafe

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL