Jubileum: 20 jaar Zomermarktjes

Dit jaar voor het eerst 5 edities

De succesvolle Zomermarktjes gaan ook dit jaar opnieuw door en dit voor het eerst vrij van alle coronamaatregelen. Rond de Sint-Maartenskerk, in het historische hart van de stad, vormen de pittoreske pleintjes het Jozef Vandaleplein en het Sint-Maartenskerkhof het decor voor de Zomermarkten.

Archiefbeeld zomermarktjes (c) Kortrijk
  • JPG
Archiefbeeld zomermarktjes (c) Kortrijk

Jubileum: 20 jaar Zomermarktjes

Ere wie ere toekomt: Het was voormalig schepen Jean de Béthune die aan de wieg stond van wat op vandaag de Zomermarktjes zijn. De 1ste editie van de Zomermarktjes vond plaats in 2002, precies 20 jaar geleden. Het was voorbestemd dat de Zomermarktjes een succes moesten worden. Na edities op het Schouwburgplein en de Veemarkt vonden deze zuiderse avonden hun vaste stek op het Jozef Vandaleplein en het Sint-Maartenskerkhof. Leuke weetje is dat Kim Quy als enige op alle edities aanwezig was en ook dit jaar opnieuw van de partij is. De Zomermarktjes zijn echt voor en door Kortrijkzanen, want de opbouw gebeurt bv. volledig door volleybalteam Marke-Webis.

Dit jaar 5(!) Zomermarktjes

De marktjes bezorgen de bezoekers een echt vakantiegevoel met een hapje, drankje en muziek in een gezellige, zomerse setting. Voor het eerst staan er dit jaar 5 edities gepland, telkens op donderdag: 30 juni, 7 juli & 14 juli en 18 & 25 augustus, telkens vanaf 17 uur. 30 juni is de allerlaatste schooldag en deze valt dit jaar op donderdag. Het is dus de ideale gelegenheid voor alle Kortrijkzanen om met het hele gezin samen het grote verlof in te zetten.

Enkel Kortrijkse standhouders

Naast het aanbod van de plaatselijke horecazaken staan er ook nog eens niet minder dan 25 Kortrijkse standhouders die de bezoekers verrassen met frisse cocktails, heerlijke wijnen en lekkere streetfood.

Er zijn nog enkele plaatsjes beschikbaar. Heb je interesse om als cateringstandhouder deel te nemen? Contacteer mathieu.dhantschotter@kortrijk.be en vermeld wat je wil verkopen op de marktjes. Het is niet mogelijk om deel te nemen met een verkoopstand van goederen. Een standplaats van 4 meter kost 130 euro (incl. BTW). In de prijs is eveneens elektriciteit inbegrepen. 

Muzikaal vertier

Wie Zomermarktjes zegt, zegt ook live optredens. Vorig jaar mochten muziekbandsvoor het eerst zelf hun kandidatuur indienen. Dat was zo'n overdonderend succes dat we enorm veel kandidaturen kregen. Alle muziekgroepen komen dus uit de lijst van inzendingen van vorig jaar. Ook dit jaar is er weer een mooie variatie van muziekgroepen die aan bod komen.

Voor vele Kortrijkzanen zijn de Zomermarktjes het échte startschot van hun zomer. Het is een fantastisch concept dat steeds in een zwoele en gemoedelijke sfeer verloopt. De sfeervolle pleintjes rond de Sint-Maartenskerk zullen ongetwijfeld opnieuw vlotjes vol lopen. We vieren twintig jaar zomermarktjes met dank aan voormalig schepen Jean de Bethune, want de zomermarktjes zijn waar Kortrijk vandaag voor staat: creativiteit, sfeer en gezelligheid voor en door de Kortrijkzaan.  Wouter Allijns, schepen van Economie
Zomermarktconcerten (c) Kortrijk
  • png
Zomermarktconcerten (c) Kortrijk

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL