Rechtzetting: Let op: zwemmen in open water aan Abdijkaai kan enkel op vaste tijdstippen en voor ingeschreven sportzwemmers!

Vandaag kwam in de pers dat er deze zomer drie nieuwe locaties bijkomen waar je kan zwemmen in open water:

  • Mechelen: Keerdok bij de Dijle (sportief & recreatief)
  • Vilvoorde: Insteekdok bij Zeekanaal Brussel-Schelde (sportief & recreatief)
  • Kortrijk: Abdijkaai bij Kanaal Bossuit-Kortrijk (enkel sportief)

 

Stad Kortrijk wil er echter op wijzen dat het sportief zwemmen aan de Abdijkaai niet nieuw is (we doen dit sinds 2019) maar dat je er voorlopig ook niet zomaar gebruik van kan maken. Zo moet je aangesloten zijn bij één van de triatlonclubs die deze zwemmomenten mogelijk maken. 

 

Wie wil zwemmen aan de Abdijkaai, kan terecht op www.kortrijk.be/kanaalzwemmen voor alle info. Daar vind je de vaste openingsuren en hoe je jezelf kunt inschrijven of registreren. 

 

We appreciëren het dat de minister aan het kijken is om zwemmen in open water mogelijk te maken en ook in Kortrijk zijn we volop in overleg om recreatief zwemmen mogelijk te maken. Maar een belangrijke nuance is dat het sportzwemmen in Kortrijk niet nieuw is. Op vandaag is het ook nog zo dat enkel sportieve zwemmers er terecht kunnen en dat de te volgen regels en uren bepaald worden samen met de betrokken triatlonclubs. Op onze website vind je alle informatie. Voor wie toch recreatief wil zwemmen, zijn er natuurlijk nog altijd de prachtige buitenvoorzieningen in het zwembad LAGO Kortrijk Weide en vanaf volgende week 25 juni ook weer in het openluchtzwembad LAGO Kortrijk Abdijkaai. Wouter Allijns, Schepen van Sport

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL