Kortrijk serveert lokale bieren tijdens ontvangsten in het stadhuis

Kortrijk is trots op de vele lokale brouwers. Vanaf deze week serveert Team Protocol op de vele ontvangsten in het stadhuis daarom enkele lokale biertjes.

De Belgische brouwtechnieken worden over de hele wereld geprezen. Ook in Kortrijk werden al heel wat speciale streekbieren uit de grond gestampt. Sommige wonnen zelfs al internationale prijzen. De stad zet daarom haar lokale brouwers in de kijker tijdens de ontvangsten op het stadhuis. Dit gaat van huwelijksrecepties, jubilea tot verenigingen en organisaties die op het stadhuis ontvangen worden. Vanaf 6 juni krijgen de genodigden op deze recepties naast het reguliere aanbod nu de mogelijkheid om een streekbier te proeven. De lokale brouwers kiezen zelf welk bier ze naar voor schuiven. Hun biertje wordt geëtaleerd op de toog van de bar in de Gravin Beatrijszaal.

Kortrijk heeft de ambitie om een echte bierstad te zijn. De lokale brouwers hebben al meermaals bewezen dat hun ambachtelijke bieren wereldtop zijn. De vele recepties en ontvangsten op het stadhuis zijn een ideale gelegenheid om iedereen kennis te laten maken met wat onze ondernemers te bieden hebben.  Ruth Vandenberghe, burgemeester

Volgende brouwers presenteren de komende maanden hun bieren:

juni t.e.m. augustus

Brouwerij Ruimtegist: VIE

Halsbergh: Halsbergh Blond

Brouwerij Benoit: Double Gold

september t.e.m. december

Biercreaties Pottelberg: Deadman's Tripel

Hugel Bier: Avaritía

The Brew Society: Martha Sexy Blond

Wil je ook een bier presenteren, mail dan naar protocol@kortrijk.be.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL