Meer politiecontroles in de winkelstraten, de stationsomgeving en op het Nelson Mandelaplein

De voorbije weken vonden enkele incidenten plaats in de stationsomgeving die ook de media haalden. Om het onveiligheidsgevoel tegen te gaan en verdere incidenten te voorkomen, heeft burgemeester Ruth Vandenberghe in overleg met de politiezone VLAS een burgemeestersbesluit uitgevaardigd dat systematische identiteitscontroles toelaat in de winkelstraten, de stationsbuurt en rond het Nelson Mandelaplein. Het besluit gaat in op 17 mei en loopt minstens tot en met 3 juli.

Het besluit komt er na een aantal incidenten in de stationsbuurt en de Burgemeester Reynaertstraat. De politie verhoogde het toezicht al, maar dat bleek niet voldoende. Met het besluit kunnen de patrouilles van de politiezone Vlas nu systematisch identiteitscontroles en fouilleringen uitvoeren in op deze assen.

Ook de spoorwegpolitie houdt een oogje in het zeil en er werden ook reeds overlastcontroles met een drugshond uitgevoerd in samenwerking met Securail en de federale politie.

Wie problemen heeft of ziet, kan dit steeds melden. Voor dringende politiehulp blijft het aangewezen om rechtstreeks 101 te bellen. Voor niet-dringende vragen of meldingen kan men terecht op het gratis nummer 1701 van de lokale politiezone Vlas. Beide zijn 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar.

Dit soort systematische controles hebben we in het verleden al toegepast in de stationsomgeving en in de omgeving van de skatebowl. Ze stellen de politie vooral in staat om mogelijke ruziemakers preventief bij zich te roepen en duidelijk te maken dat geweld niet getolereerd zal worden. Op die manier hopen we dat de rust snel terugkeert zoals dat ook de vorige keren is gebeurd.  Ruth Vandenberghe, burgemeester

Er werd al eerder een burgemeestersbesluit uitgevaardigd in de omgeving van de skatebowl, Buda Beach, parking Dam en parking Broel. Ook Kortrijk Weide krijgt de nodige aandacht.

Bevoegd

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL