Heraanleg wandel- en fietspaden Kransvijver, Losschaert en Lenteleven

Het fiets- en wandelnetwerk werd verbeterd in Heule

Bij de uitwerking van het fietsrouteplan en de inventarisatie van belangrijke fietsdoorsteken werd vastgesteld dat de fietsverbindingen tussen Kransvijver, Losschaert, Peperstraat en Lenteleven in Heule een grondige onderhoudsbeurt nodig hadden. In het kader van Kortrijk Fietst en Kortrijk Stapt werden deze belangrijke doorsteken dan ook aangepakt.

kransvijver.jpg
  • jpg

De dolomietpaden werden heraangelegd met o.a. watergreppels om een betere waterafvoer te bekomen en zo waterplassen op het fietspad te vermijden. Niveauverschillen werden weggewerkt om het fietscomfort te verbeteren en de in- en uitritten werden comfortabeler en toegankelijker gemaakt door de niveauverschillen weg te werken. Zo zijn deze doorsteken makkelijker te gebruiken, ook voor wie zich verplaatst met een rollator of rolstoel. Kortrijk zet hiermee in op een kwaliteitsvol fiets- en wandelnetwerk in de wijken en pakt bestaande onveilige situaties aan.

De werken voor de vernieuwing van de fietsdoorsteek werden uitgevoerd door de firma Growebo Tack Gebroeders bvba en hadden een kostenplaatje van 70. 256,62 euro.

Soms zit het hem in de details. Door deze belangrijke doorsteken een upgrade te geven worden ze toegankelijker voor iedereen. Dergelijke doorsteken maken ook deel uit van ons wandel- en fietsnetwerk en zorgen voor veilige routes doorheen onze wijken. Daarom verdienen ze deze verbeteringen.  Axel Weydts, schepen van Mobiliteit
kransvijver2.jpg
  • jpg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL