Beleef Kortrijk vanuit een watertank

Één van de leukste manieren om Kortrijk en de Leiestreek te ontdekken, is zonder twijfel vanop het water. Een bootje huren mét of zonder schipper kan al enkele jaren, maar vanaf deze zomer kan je ook met een watertank langs bekende stadsgezichten als de Broeltorens of de verlaagde Leieboorden roeien. Tankkd rafting is een unicum in Europa en komt overgevaren uit Nebraska. Kortrijk werkt hiervoor samen met het bedrijf Tankkd.

Binnenkort kan je Kortrijk beleven vanuit een watertank op de oude Leie. (c) Kortrijk
  • jpg
Binnenkort kan je Kortrijk beleven vanuit een watertank op de oude Leie. (c) Kortrijk
  • jpg

Na een zware overstroming in een weiland in Nebraska ontdekten lokale boeren dat de drinkbakken voor hun vee konden drijven. Een nieuwe business was geboren, want de bakken werden in geen tijd een gegeerd item. Ook de Kortrijkse Kim Neirynck (34) en partner David Desmet (40) zagen potentieel in het verhaal en startten met hun bedrijf Tankkd een export richting Europa. De bakken doen vooral dienst als originele, gegalvaniseerde buiten(zwem)baden, bloembakken of vuurkorven, maar binnenkort dus ook als origineel watervoertuig om het historisch centrum van Kortrijk vanuit een ander perspectief te verkennen.

Al peddelend ontdek je de oude Leie tussen de Kasteelbrug en de Dambrug met natuurlijk onderweg de verlaagde Leieboorden. Een tank biedt plaats voor 2 tot 6 volwassenen. Je kan zelf een koelbox, radio of aperitief/lunch meenemen. Aan boord zijn de nodige reddingsvesten voorzien. Het vergt geen kunst om de boot te besturen.

Een tanktocht duurt gemiddeld 1 tot 2 uur en kost (onafhankelijk van de tijdsduur) 100 euro (1-4 pers) of 120 euro (5-6 pers). Bij goed weer kunnen de bootjes elke dag van midden mei tot eind oktober varen. De tanks staan (voorlopig) niet standaard opgesteld, dus een reservatie is nodig. Dit kan tot 24 uur vooraf via www.tankkd-rafting.be, 0487 53 09 99 of info@tankkd-rafting.be. De opstapplaats vind je aan de Handelskaai ter hoogte van de Kasteelbrug en Passantenhaven Kortrijk.

Deze authentieke Amerikaanse drinkbakken zullen ongetwijfeld veel mensen aanspreken. Een fantastisch idee. Het watertoerisme is in Kortrijk sterk gegroeid de laatste jaren. Je ziet steeds meer mensen op de Leie en het kanaal met de boot, kano of SUP. Dit zal enkel maar toenemen met de verdere verlaging van de Leieboorden en de extra aanmeercapaciteit die gecreëerd wordt. Wouter Allijns, schepen van Economie
De Leie is een van onze grootste troeven. Toeristen en Kortrijkzanen zakken graag af naar onze verlaagde Leieboorden aan de Broeltorens. Vanop het water kan je deze plek vanuit een uniek perspectief ontdekken. Een ideaal zomeravontuur voor het gezin of teambuilding met collega's. Ruth Vandenberghe, burgemeester

Kortrijk ontdekken vanop het water kan op verschillende manieren. Je leest meer op de webstek van Toerisme Kortrijk.

Meer info:

www.tankkd-rafting.be

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL