Kortrijk pakt uit met 32 gratis concerten tijdens Lokale Helden

Op zaterdag 30 april is het weer tijd voor het grootste muziekfeest van Vlaanderen en Brussel. Organisatoren zetten het lokaal muziektalent van morgen op podia in de buurt. Kortrijk neemt al voor de vierde keer deel en pakt uit met 32 concerten op de site van Kortrijk Weide.

Met het project Lokale Helden daagt VI.BE iedereen uit, van steden of dorpen tot verenigingen of cafés, om op één dag samen met de rest van Vlaanderen en Brussel één grote ode aan lokaal muzikaal talent te organiseren. Verschillende Kortrijkse muzikale partners sloegen de handen in elkaar en maken zich klaar om zaterdag aan 32 artiesten een podium te bieden.

Dit is het grootste podium voor lokale artiesten doorheen het jaar! De Kortrijkzaan kan gratis genieten van maar liefst 32 concerten en tegelijk bieden we unieke speelkansen en ervaringen voor beginnende artiesten. Die eerste optredens vormen een muziekgroep, zo groeien ze richting nóg meer speelkansen en grotere podia. Tot op Werchter! Axel Ronse, schepen van cultuur

Lokale Helden is in Kortrijk aan zijn vierde editie toe. Net zoals in 2019 is Kortrijk Weide the place to be. De podia staan verspreid over verschillende locaties zoals Départ, Foyer Départ, Howest Campus – The Penta, JC Tranzit, de Vuurplaats, Hangar K en Urban Sports Park. Er zijn 32 concerten gepland: van rock tot jazz, elektronisch tot klassiek, in groep of solo, van beginnende bands tot geroutineerde anciens.  Om 17 uur starten de eerste concerten, einde voorzien om middernacht. De toegang is gratis.

Zoals steeds is dit project een unieke samenwerking tussen heel wat Kortrijkse partners: FMDO, Howest, Stad Kortrijk, De Stroate, Quindo, Conservatorium Kortrijk, Wilde Westen, The Pit's, Schouwburg Kortrijk, Reveil, VLAMO, JC Tranzit en Muziekcentrum Track. Op deze manier willen we de Kortrijkse muziekscene postcorona opnieuw een boost geven, want ook de lokale muziekscene werd hard getroffen door de verschillende varianten van het coronavirus en de daaruit voorvloeiende maatregelen. Daarom verdient het lokaal muzikaal talent van morgen alle steun. Dus kom luisteren, kijken, applaudisseren, schreeuwen en laat je verwonderen door onontgonnen Kortrijkse Lokale Helden!

Afbeelding1.png
  • png

www.kortrijk.be/lokalehelden

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL